Festivalul „Holocaustul prin ochi de cinefil”, la MŢR (27 – 29 ianuarie)
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-holocaustul-prin-ochi-de-cinefil-la-mtr-27-29-ianuarie/

Ecranizări celebre, documentare şi producţii româneşti vor fi proiectate, între 27 şi 29 ianuarie, la festivalul de film „Holocaustul prin ochi de cinefil”, care se va desfăşura la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2015

Iubitorii de filme sunt aşteptaţi pe 27 ianuarie, începând cu ora 17.30, la deschiderea oficială a festivalului, unde vor fi prezenţi reprezentanţi ai Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, ai Ambasadei Statelor Unite în România, dar şi regizorul Radu Gabrea.

Prima zi de festival aduce în atenţia publicului „Călătoria lui Gruber”, de Radu Gabrea, şi „Genocide”, un documentar câştigător al premiului Oscar, narat de Liz Taylor şi Orson Welles.

Intrarea la eveniment este liberă, iar agenda festivalului cuprinde şi lungmetrajele „Nazi Concentration Camps”, de George Stevens, „Procesul de la Nurnberg/ Judgment at Nuremberg”, de Stanley Kramer, „The Path to Nazi Genocide”, realizat de Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii, „The long way home”, de Mark Jonathan Harris, „The Diary of Anne Frank”, de George Stevens, şi „Wallenberg”, de Lamont Johnson.

Festivalul de film este organizat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Foto: Festivalul „Holocaustul prin ochi de cinefil” – cinemagia

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.