Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți și-a desemnat câștigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-indie-al-producatorilor-de-film-independenti-si-a-desemnat-castigatorii/

Teatrul Odeon a fost gazda decernării premiilor IPIFF15, un eveniment care s-a derulat fără public şi a fost transmis pe paginile de Facebook.

Un articol de Liliana Matei|13 aprilie 2021

Juriul care a decis spre cine se îndreaptă trofeele din acest an a fost format din: Manuela Cernat, critic de film, Anamaria Antoci, producător de film, și Constantin Cotimanis, actor. La fiecare categorie de nominalizări, pe lângă filmul căruia i s-a acordat trofeul, a existat și o mențiune specială.

Câștigătorii au fost:

Cel mai bun producător independent al unui film documentar: The Creativity Delusion – regia Alex Lungu (Productie Alex Lungu)

Mențiune: Waiting takes time – regia Valentin Anghel (Productie SND srl)

Cel mai bun producător independent al unui film studențesc: Hippopotamus Hunt (Vânătoarea de hipopotami) – regia Germain Kanda (Productie Germain Kanda)

Mențiune: Flight plan (Planul de zbor) – regia Gabriel Durlan (Productie Gabriel Durlan);

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj: Zimnicea – regia Bogdan Naumovici (Productie Laura Baron)

Mențiune: Strawberry Espresso – regia Diana Iacomir (Productie Vislandia);

Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internațional: Traslasierra – regia Raquel Kurpershoek (Olanda) (Productie Raquel Kurpershoek)

Mențiune: Pipo and Blind Love – regia Hugo Le Gourrierec (Franța) (Productie Igal Kohen);

Cel mai bun producător independent al unui film artistic de lungmetraj: 30 years and 15 minutes (30 de ani și 15 minute) – regia Ștefan Mandachi (Productie Stefan Mandachi)

Mențiune: The Astronaut of God (Astronautul Lui Dumnezeu) – regia Octavian Repede (Productie Octavian Repede).

Acestora li s-a adăugat Premiul special al directorului festivalului, acordat Dumitranei Teodora Lupu, pentru filmul Mezzo Forte, regizat de Eugen Dediu.

01
/01
/14

La grande bellezza, The Congress și Upstream Color sunt câteva dintre filmele lui 2013 pe care Cinesseur - pseudonimul unuia dintre cei mai populari și mai apreciați critici de film din mediul online -, le-a inclus în “Creme de la creme”, obișnuita sa cine-retrospectivă din final de an.

01
/01
/14

Cocul purtat de Audrey Hepburn în "Breakfast at Tiffany's", "moţul" cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV "Friends" se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).