Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “VIATA E FRUMOASA!”, ediţia a V-a, va avea loc la Bucureşti între 8 – 18 noiembrie 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical-viata-e-frumoasa-editia-a-v-a-va-avea-loc-la-bucuresti-intre-8-18-noiembrie-2012/

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa pura sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

viata e frumoasa2Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – organizator al Festivalului. Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tară, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National “Vasile Alecsandri” (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu Trofeul „Ion Dacian”, competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala “Ion Dacian” Junior. O altă traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – “Serile traditionale” – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania.

Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON-AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale dedicate artistilor prezenti in festival.

15 noiembrie2Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski și Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Pentru programul detaliat al Festivalului si prezentarea evenimentelor, va rugam sa accesati documentele anexate – Program Festival Viata e frumoasa! 2012 si Prezentare Festival Viata e frumoasa! 2012.

Biletele sunt disponibile în reteaua www.vandbilete.ro si la casele de bilete ale salilor in care au loc evenimentele.
 
 
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail:[email protected].

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

26
/10
/22

Editura Humanitas le propune iubitorilor de animale câteva întâlniri în țară cu Sara Turetta, fondatoare și președintă a asociației româno-italiene Save the Dogs and Other Animals. Cartea sa, „Urme de bucurie și alte amintiri românești ale unei italience”, a fost publicată recent în colecția Memorii/Jurnale, în traducerea Lilianei Nechita.

26
/10
/22

Anul acesta, în premieră, Festivalul Național de Teatru găzduiește un amplu modul educațional, structurat pe două paliere: spectacole și ateliere dedicate publicului tânăr și spectacole ale Școlilor de Teatru din țară, însoțite de o serie de workshop-uri ținute de artiști, critici și teoreticieni de teatru.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

25
/10
/22

Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează în perioada 11 - 14 noiembrie 2022, Zilele Dramaturgiei Românești. Programul va reuni evenimente diverse precum: spectacole lectură, spectacole de teatru radiofonic, lansări de carte, conferințe și evocări ale unor figuri marcante din dramaturgia românească, concursuri tematice de eseuri pentru liceeni, reprezentații ale unor spectacole care au la bază texte din dramaturgia contemporană.

25
/10
/22

Duminică, 23 octombrie, s-a încheiat a XXVIII-a ediție a festivalului de recitaluri dramatice Bacău Fest Monodrame. A fost un bun prilej pentru băcăuani să urmărească numeroase spectacole, atât monodrame în concurs, cât și spectacole extraordinare invitate pe scena teatrului băcăuan. Anul acesta, au fost organizate și o serie de evenimente outdoor, atât reprezentații de teatru, cât și concerte, la care au avut acces toți băcăuanii.