Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “VIATA E FRUMOASA!”, ediţia a V-a, va avea loc la Bucureşti între 8 – 18 noiembrie 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical-viata-e-frumoasa-editia-a-v-a-va-avea-loc-la-bucuresti-intre-8-18-noiembrie-2012/

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa pura sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

viata e frumoasa2Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – organizator al Festivalului. Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tară, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National “Vasile Alecsandri” (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu Trofeul „Ion Dacian”, competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala “Ion Dacian” Junior. O altă traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – “Serile traditionale” – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania.

Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON-AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale dedicate artistilor prezenti in festival.

15 noiembrie2Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski și Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Pentru programul detaliat al Festivalului si prezentarea evenimentelor, va rugam sa accesati documentele anexate – Program Festival Viata e frumoasa! 2012 si Prezentare Festival Viata e frumoasa! 2012.

Biletele sunt disponibile în reteaua www.vandbilete.ro si la casele de bilete ale salilor in care au loc evenimentele.
 
 
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail:[email protected].

22
/09
/22

Aterballetto/ Fondazione Nazionale della Danza, cea mai importantă companie italiană de dans, vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXIII-a ediție a Întâlnirilor JTI. Spectacolul „Don Juan”, în coregrafia lui Johan Inger, a avut premiera în octombrie 2020 la Ferrara (Italia), iar în acest an va fi prezentat publicului român pe 11 și 12 octombrie ora 20:00, la Teatrul Național București, sala Ion Caramitru.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

22
/09
/22

Echipa curatorială a FNT 2022 (5-13 noiembrie 2022) a selectat pentru această ediție exclusiv spectacole produse în stagiunea trecută, 2021-2022. În intervalul 1 iunie – 1 septembrie 2022, au fost vizionate peste 100 de spectacole din întreaga țară, fizic și online, propuse de teatre de stat și independente, cărora li s-au adaugat spectacole internaționale. UNITER a invitat teatrele să trimită câte două propuneri spre vizionare (depășite ca număr în unele cazuri).

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

21
/09
/22

Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, Ediția a 12-a, se va desfășura între 23 septembrie – 2 octombrie 2022 în aproape toată rețeaua de teatre independente din capitală, adică la Teatrul Apropo și la teatrele partenere: Teatrul Godot, unteatru, Teatrul În Culise, Teatrul Infinit, Linotip – Centru Independent Coregrafic, The PUB Universității, dar și la Teatrul Bulandra.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

În luna octombrie, la History Channel puteți urmări un documentar despre aurul dacilor, un nou sezon din emisiunea „Așii amanetului”, un film despre viciile pe care le împărtășim și o istorie a armelor.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.