Festivalul Internațional De Film Independent ANONIMUL anunță a XVIII-a ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-independent-anonimul-anunta-a-xviii-a-editie/

Festivalulul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la a XVIII-a ediţie, va avea loc între 9 şi 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Apelul de înscrieri pentru competiţia de scurtmetraj este deschis până pe 18 mai.

Un articol de Liliana Matei|16 martie 2021

Înscrierile se pot face pe site-ul ANONIMUL. Până pe 14 mai pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată maximă de 30 de minute, produse după data 1 ianuarie 2020. Selecția acestora aparține criticului de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 22 iunie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin și Cel mai bun scurtmetraj românesc vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Detalii despre cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor fi comunicate de organizatori în lunile următoare pe site-ul și canalele de Social Media ale evenimentului.

Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Detalii pe: Website | Facebook | Instagram

 

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.