Festivalul Internațional De Film Independent ANONIMUL anunță a XVIII-a ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-independent-anonimul-anunta-a-xviii-a-editie/

Festivalulul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la a XVIII-a ediţie, va avea loc între 9 şi 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Apelul de înscrieri pentru competiţia de scurtmetraj este deschis până pe 18 mai.

Un articol de Liliana Matei|16 martie 2021

Înscrierile se pot face pe site-ul ANONIMUL. Până pe 14 mai pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată maximă de 30 de minute, produse după data 1 ianuarie 2020. Selecția acestora aparține criticului de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 22 iunie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin și Cel mai bun scurtmetraj românesc vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, în timp ce Fundația Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Paștină.

Detalii despre cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor fi comunicate de organizatori în lunile următoare pe site-ul și canalele de Social Media ale evenimentului.

Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL este un eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Detalii pe: Website | Facebook | Instagram

 

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.