Festivalul Internațional George Enescu, pentru presa de limbă germană
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-george-enescu-pentru-presa-de-limba-germana/

Kristjan JÄRVI, dirijor al „Filarmonicii Mării Baltice”, director artistic al orchestrei simfonice MDR, Paul MÜLLER, director artistic al Filarmonicii din München, Ainars RUBIKIS, dirijor al Orchestrei Filarmonicii George Enescu pentru interpretarea operei „Die Tote Stadt”, sunt trei dintre artiştii care vor participa miercuri, 24 martie, începând cu ora 12.00 (ora României) la un eveniment online pentru prezentarea programului Festivalului Internaţional George Enescu pentru presa de limbă germană din mai multe ţări europene.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2021

Conferința poate fi vizionată pe site-ul festivalului, la acest link.

Festivalul Enescu derulează în această perioadă activități de promovare externă, în condițiile în care este unul din evenimentele mondiale de top în domeniul muzicii clasice și un brand cultural puternic pentru România. Conferința își propune să prefațeze programul pregătit de organizatori și contribuția artiștilor participanți, punând totodată în lumină valoarea Festivalului Enescu în contextul dialogului cultural dintre țări. Din acest motiv, conversația va implica atât artiști și reprezentanți ai corpului diplomatic, cât și conducerea Festivalului.

 Invitați:

  • Vladimir JUROWSKI, Director Artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu (mesaj înregistrat)
  • Cord MEIER-KLODT, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România
  • Emil HUREZEANU, Ambasadorul României în Republica Federală Germania
  • Arthur MATTLI, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România
  • Vlad VASILIU, Ambasadorul României în Confederația Elvețiană
  • Bogdan MAZURU, Ambasadorul României în Republica Austria (mesaj video înregistrat)
  • Thomas KLOIBER, Director al Forumului Cultural Austriac București și atașat cultural al Ambasadei Austriei în România
  • Kristjan JÄRVI, dirijor al „Filarmonicii Mării Baltice”, director artistic al orchestrei simfonice MDR
  • Diana DAMRAU, soprană (mesaj video înregistrat)
  • Patricia KOPATCHINSKAJA, violonistă (mesaj video înregistrat)
  • Paul MÜLLER, director artistic al Filarmonicii din München
  • Ainars RUBIKIS, dirijor al Orchestrei Filarmonicii George Enescu pentru interpretarea operei „Die Tote Stadt”
  • Andreas HAEFLIGER, pianist în concertul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca (seria de concerte „Muzica secolului XXI”)
  • Anthony ERNST, director al Orchestrei de Cameră din Lausanne
  • Marcel FALK, director al Orchestrei de Cameră din Basel
  • Adam FISCHER, dirijor al Orchestrei de Cameră din Basel (mesaj înregistrat)
  • Daniel MÜLLER-SCHOTT, violoncelist în concertul cu Orchestra Teatrului Scala (seria de concerte „Mari orchestre ale lumii”)
  • Daniel CIOBANU, câștigător al Concursului Internațional Arthur Rubinstein, pianist în opera „Les Noces” cu Orchestra Simfonică Radio din Berlin
  • Nicolae MOLDOVEANU, dirijor al concertului Ansamblului „London Mozart Players”
  • Mihai CONSTANTINESCU, Director General al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu

Moderator: Medana Weident, jurnalistă DW

 Presa și publicul din România pot urmări conferința pe site-ul Festivalului Enescu și pe pagina sa de Facebook. Limba de lucru va fi germana, fără traducere.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

06
/11
/17

O echipă de cercetători din Polonia susţine că a rezolvat misterul morţii premature a compozitorului Frédéric Chopin - la vârsta de 39 de ani, după ce i-a examinat inima conservată timp de aproape 170 de ani într-un borcan cu coniac. Cauza morţii ar fi fost pericardita, o complicaţie rară a tuberculozei cronice.

27
/10
/17

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.