Festivalul Național de Improvizație revine între 22 și 25 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-improvizatie-revine-intre-22-si-25-octombrie/

Cea de-a opta ediţie Festivalul Naţional de Improvizaţie – !MPRO – va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din Bucureşti (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an – Procesul creativ – invită participanţii să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizaţie.

Un articol de Liliana Matei|22 septembrie 2020

Cele șase secțiuni, care vor cuprinde 11 spectacole selectate de câte un juriu specializat, dintre cele înscrise între 29 iunie și 31 august, alături de 5 spectacole invitate de organizatori sunt: LONG-FORM, MUZICAL, SKETCH, DEBUT, Freestyle – RAP Battle și EXPERIMENTAL.

!MPRO aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației:

  • Anananas & Pampamplemousse (Franța) – o echipă de actori plină de energie, fondată în 2012 de membri cu experiență vastă în spectacole live.
  • David Pasquesi (SUA) – unul dintre cei mai cunoscuți comedianti din lume, David a contribuit la producții precum Groundhog Day, Strangers with Candy, Curb Your Enthusiasm, Return to Me, The Ice Harvest, Veep ș.a.m.d. Din 2002, joacă alături de T. J. Jagodowski în „TJ și Dave”

„Cine ar fi crezut că al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială a festivalului.

Te invităm să râzi cu noi în cele patru seri de festival cu cele mai bune spectacole rezultate din improvizație: long form, muzical, sketch, experimental, rap battle și debut. Sub ochii voștri se vor naște toate aceste spectacole, pentru că elementul comun care le caracterizează este spontaneitatea. #improvizezi, deci ești #pefază.”, spune Adina Sandu, director artistic.

Iată participanții care se aliniază la start pentru !MPRO 2020: Adrian Sandu, Adriana Bordeanu, Adriana Petre, Andreea Constandache, Andrei Bratu, Andrei Negoiţă, Andrei Ţifrea, Andru Sandu-Capră, Axel Moustache, Bogdan Untilă, Camelia Pintilie, Cătălin Coşarcă, Cătălina Geru, Claudia Ștefan, Dan Birtaș, Dan Codreanu, Dan Miron, Daria Marinescu, Delia Riciu, Diana Vrâncianu, Dragoș Alexăndroaiei, George Dumitru, Iulian Sfircea, Iuly Nagy, Liana Meiling, Liana Stanusi, Liviu Constantin, Mihai Mihăilescu, Mădălina Frățilă, Manu Jurcă, Maria Bujancă, Mihaela Georgescu, Monica Anastase, Ruxandra Coman, Sever Bârzan, Ştefan Huluba, Valentin Hurdubaie, Vlad Mazilu, Vlad Meche, Vlad Mihu, Vlad Pasencu, Victor Manea, Victoria Răileanu.

Membrii juriilor de selecție: Adina Sandu – director artistic, a participat în toate cele patru jurii; LONG-FORM: George Dumitru, improvizator și Vlad Dragomirescu, regizor; SKETCH: Mihaela Sîrbu, actriță și profesor și Mimi Brănescu, scenarist și actor; MUZICAL: Doina Antohi, actriță și Bobo Burlăcianu, muzician și actor; DEBUT: Maria Bujancă, improvizatoare și Adrian Sandu, improvizator.

Juriile din acest an au avut misiunea dificilă de a selecta 11 spectacole din 24 înscrise.

ABONAMENTE disponibile pe Eventbook în prezent: pachete de câte două abonamente nominale la toate spectacolele.

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. La ediția 2020, Festivalul se derulează cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național*

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, Libertatea, Spotmedia, Urban.ro, IQads, Smark, Metropotam, Ziarul Metropolis, Cooperativa Urbană, Munteanu.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.