Festivalul Țăndărică Altfel, ediția a II-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-tandarica-altfel-editia-a-ii-a/

7 zile, 25 de reprezentaţii, 14 ateliere interactive de creaţie, 7 întâlniri cu specialişti din diferite domenii, o premieră, o lansare de carte, o expoziţie cu ilustraţii din carte, o campanie umanitară. În săptămâna altfel (18-24 aprilie), Teatrul Țăndărică îi invită pe cei mici la un maraton al evenimentelor culturale, sociale şi educative care vor avea loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Țăndărică Altfel.

Un articol de Petre Ivan|13 aprilie 2016

În prima zi a ediției de anul acesta, care va începe luni 18 aprilie, micii spectatori pot participa de la ora 17.30, la un spectacol-eveniment, în Premieră Națională, OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec, spectacol care va fi precedat de lansarea cărții ce conține textul spectacolului, dar și de expoziția cu ilustrații din carte, realizate de Andra Bădulescu și apărută la Editura Arthur.

Evenimentele vor avea loc în prezența autorului.

Atelierele din cadrul Festivalul Țăndărică Altfel îi va introduce pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație.

Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele. Vreme de o oră, artiștii Teatrului Țăndărică vor deveni colegii și, de ce nu,  prietenii copiilor care vor păși în lumea magică a creației altfelpăpușerești.

Vor decupa, vor lipi, vor colora, iar în final, vor învăța cum se mânuiesc păpușile create și le vor lua acasă, având pe această cale noi prieteni de joacă. Atelierele au loc în fiecare zi, de la orele 10.00 și 12.00.

Noutatea ediției de anul acesta o reprezintă seriile de întâlniri și sesiuni interactive susținute de specialiști din diferite domenii, întâlniri ce oferă acces copiilor și părinților la informații utile pentru dezvoltarea unui comportament rațional și echilibrat.

Sesiunile interactive abordează teme de interes general, de la însușirea unui comportament preventiv, până la terapia cu animale de companie, au loc în fiecare zi de la ora 12.00 și durează 15 minute, după care se dă startul spectacolului.

De asemenea, prin cadrul Campaniei sociale Împarte din suflet! Donează cărți și jucării!, cei mici vor învăța să-și dezvolte spiritul civic fiind îndrumați să impartă bucurii copiilor nevoiași.

Așadar, până în Vinerea Mare toți cei care vor să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor din comunități sărace sunt invitați să doneze cărți şi jucării la sediul din Lahovari al Teatrul Ţăndărică, în intervalul orar 09:30 –  17.00. Beneficiarii acestei campanii sunt aproximativ 60 de copii de vârstă preşcolară (2-7 ani) din județul Călărași. Campania este organizată de Poliția Română și Teatrul Țăndărică.

Foto: Festivalul Țăndărică Altfel – teatrultandarica.ro

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.