Festivalul Vinului Moldovei revine, în septembrie, la Snagov
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-vinului-moldovei-revine-in-septembrie-la-snagov/

Pe 14 şi 15 septembrie, vinul, muzica şi cultura moldovenească se reîntâlnesc în spaţiul natural oferit de Lagoo-Snagov, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, organizat de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), care reuneşte toate cramele din Republica Moldova sub brandul de ţară Vinul Moldovei. O legendă vie.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2019

La fel ca și anul trecut, și la această ediție, vizitatorii se vor bucura de peste 150 de sortimente de vinuri de la 25 crame de renume precum Cricova, Purcari, Fautor, Timbrus, Château Vartely, Maurt, Gitana Winery, Vinurile Ialoveni, Asconi, Vinăria din Vale, Alianța Vin, Suvorov & Kazayak Vin, Rădăcini Wines, Vinăria Hîncești, Carpe Diem, Barza Albă, Doina Vin, Vinăria Bostavan, Vinăria Bardar, Mileștii Mici, Est Euro Vitis, Carlevana Winery, Basavin Winery și Vinia Traian.

În cele două zile de festival, vizitatorii vor degusta vinurile de la cramele prezente și vor lua parte la concerte susținute de artiști și trupe din Republica Moldova și din România. De asemenea, participanții vor putea să se delecteze cu preparate culinare moldovenești, să participe la diferite lansări de carte și la activități special concepute pentru întreaga familie. Festivalul Vinului Moldovei este, de asemenea, și un eveniment educativ, evidențiind caracteristicile culturii și tradițiile țării vecine, care vor fi reliefate prin ateliere diverse pentru toate categoriile de vârstă.

Reprezentanții ONVV spun că acesta nu este un eveniment singular pe care îl vor organiza în acest an în România. Pe 21-22 septembrie va avea loc un festival asemănător la Iași, iar la Baia Mare, pe 28-29 septembrie, va fi organizată expoziția ,,Fabricat în Moldova”, aceste acțiuni reprezentând o oportunitate pentru publicul din România de a cunoaște și savura gustul unic al vinului din Republica Moldova.

“Pentru noi, piața românească este de maximă importanță din punct de vedere al exportului de vin. Credem că vinul este un bun ambasador al Republicii Moldova, iar prin asocierea cu muzica bună, cu trupe consacrate din cele două state, reușim să îl punem și mai bine în evidență. Dorim să le prezentăm consumatorilor din România produsele noastre de calitate, vinurile provenind din zonele IGP (Indicația Geografică Protejată), iar organizarea unor astfel de evenimente este un prilej bun pentru a face acest lucru.

Sectorul vitivinicol din Republica Moldova se află, în 2019, pe un trend ascendent datorat creşterii recoltei de struguri, a suprafeţelor de viţă de vie pentru producerea vinurilor cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) și a exporturilor, tocmai de aceea ne bucurăm că începe să fie din ce în ce mai cunoscut și consumat în România”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

––––––––––––––––––––––––––––––

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Foto: Festivalul Vinului Moldovei – facebook

01
/04
/15

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Națională București.

30
/03
/15

Primăria Sectorului 3 organizează, pentru al treilea an consecutiv, un eveniment dedicat omului de cultură Florian Pittiș, cel care a fost un “one man show”, un “uomo universale” al României. Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș va avea loc pe 18 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul Titan. Accesul publicului este liber.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.

23
/03
/15

Vineri, 27 martie (19.00), pe scena Sălii Radio va avea loc un eveniment special de talie internaţională! Un public potenţial de milioane de ascultători se va alătura - pe calea undelor şi online - celor aproximativ o mie de spectatori prezenţi în sala de concerte bucureşteană pentru a-i aplauda pe trei tineri muzicieni laureaţi ai unor prestigioase competiţii, organizate sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret.

20
/03
/15

Astăzi, 20 martie, s-au lansat noile abonamente pentru ultimele trei luni de stagiune (aprilie-iunie) la Sala Radio. Trei luni în care iubitorii muzicii se pot întâlni cu Alexandru Tomescu, Mircea Albulescu, cu Luiza Zan şi Teodora Enache, cu Grigore Leşe şi Artur Șahnazarian sau cu Richard Galliano şi Sarah Nemţanu.

20
/03
/15

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

17
/03
/15

Ce poate fi mai potrivit pentru o seară de martie decât partitura compozitorului rus Igor Stravinski - Sacre du printemps (Ritualul primăverii)? Vineri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, veţi avea bucuria întâlnirii cu această lucrare inedită interpretată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

14
/03
/15

Ce au în comun samba, Massive Attack, Radiohead şi pianul clasic? Răspunsul îl dă Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentați pianişti ai lumii, care vine în România pe 26 noiembrie, în cadrul unui concert marca Jazz Night Out.

13
/03
/15

Urmăresc cu același interes ca întotdeauna actualitatea discografică internațională ce rezervă în ultima perioadă surprize dintre cele mai frumoase, așa cum sunt aparițiile a două albume pe care, personal, le-am apreciat foarte mult: “Cinci contratenori” care va fi lansat în 16 martie și “Journey East” lansat în 16 februarie, semnat de violonistul Nemanja Radulovic. Sunt două discuri legate, într-un fel de România. Neașteptat, nu?