Filme de Oscar, Cannes și Berlinală la „Cinema în aer liber”
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-oscar-cannes-si-berlinala-la-cinema-in-aer-liber/

Filme nominalizate la Oscar, pelicule premiate cu Ursul de Aur şi de Argint la Berlinale 2017 sau nominalizate la Festivalul de Film de Cannes vor putea fi văzute, până pe 17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul celei de a V-a ediţii a evenimentului „Cinema în aer liber”.

Un articol de Petre Ivan|23 august 2017

Filmele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 metri pătrați, cu ajutorul singurului proiector digital mobil din țară, de 18.300 de lumeni.

Bucureștenii vor putea vedea, miercuri, filmul „Tanna” (regia Martin Butley), nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, urmat, joi, de pelicula regizată de Radu Potcoavă — „Vara s-a sfârșit”.

În weekend vor fi proiectate filmele „Despre trup și suflet” (regia Enyedi Ildiko), câștigător a patru premii la Berlinale, printre care premiul Fipresci și Ursul de Aur, „Casino” (regia Martin Scorsese), nominalizat la Oscar și câștigător al unui Glob de Aur, și „Little Miss Sunshine” (regia Jonathan Dayton, Valerie Daris), câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Foto: Cinema în aer liber – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.