Filme de Oscar la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-oscar-la-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate 80 de scurtmetraje: 26 în competiţia oficială, 33 în categoria destinată animaţiilor şi 21 în concursul consacrat filmelor studenţeşti.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2015

Etapa de selecție la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat la începutul lunii februarie, iar evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).

În competiția oficială a festivalului internațional vor concura 26 de scurtmetraje de comedie. Mare parte din acestea provin din Franța (nouă scurtmetraje), România (cinci scurtmetraje), Canada și Elveția (câte trei scurtmetraje).

Comediile autohtone care au intrat în competiția oficială sunt “Cai putere”, de Daniel Sandu, “Derby”, de Paul Negoescu, “Fața galbenă care râde”, de Constantin Popescu, “Portret de familie”, de Marian Crișan și “Retur”, de Emanuel Pârvu.Filme de Oscar

Dintre cele 33 de scurtmetraje din secțiunea animațiilor, majoritatea au fost realizate în Franța și în SUA. America de Nord și România sunt țările din care provin cele mai multe din scurtmetrajele de comedie care vor putea fi vizionate în categoria destinată filmelor studențești.

Selecția Comedy Short Film Festival @ Plaza România nu duce lipsă de celebrități. Printre filmele din competiția oficială se află scurtmetrajul din SUA, “Fool’s Day”, în care un rol îi revine celebrului cântăreț Dee Snider, fostul solist al trupei Twisted Sister.

În secțiunea consacrată scurtmetrajelor realizate de studenți, spectatorii o vor putea vedea pe actrița nominalizată la Oscar Hailee Steinfeld, în comedia americană “She’s a Fox”.

În competiția destinată animațiilor figurează “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, de William Joyce și Brandon Oldenburg, un scurtmetraj distins cu premiul Oscar.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Foto: Filme de Oscar – cinemagia

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.