Filmele de la TIFF se văd online
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmele-de-la-tiff-se-vad-online/

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internaţional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecţie de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

Un articol de Liliana Matei|28 martie 2020

Începând din 28-29 martie și pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de cinema se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17.00 și 21.00, pe unlimited.tiff.ro.

Filmele propuse pot fi accesate gratuit pe teritoriul României, doar de la ora anunțată. Ulterior, ele vor fi disponibile doar pentru abonați.

Totodată, zece filme din portofoliul Fundației de Arte Vizuale (FAV), fondată în 1992 de cunoscutul director de imagine Vivi Drăgan Vasile, sunt disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited, începând de vineri, 27 martie. Filmele pot fi văzute fără abonament, de oriunde din lume, ca răspuns la numeroasele cereri venite din partea românilor aflați în afara granițelor de a rămâne conectați la cultura din țara lor și de a avea acces la producții valoroase.

În curând pe TIFF Unlimited: pe lângă retrospective David Lynch și Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize. Peste 100 de filme sunt disponibile pe unlimited.tiff.ro – colecții Best of TIFF, Best of Cannes, filme italiene premiate, grupaje de comedii sau documentare.

Sâmbătă, 28 martie, 21.00

Vieți duble / Doubles vies

Regia: Olivier Assayas

Cu: Guillaume Canet, Juliette Binoche

O comedie spumoasă despre două cupluri din lumea literară pariziană, față în față cu propriile secrete. „Trădări, adulter, complicități… Pe fondul revoluției digitale, un vodevil ironic filmat de Olivier Assayas ca un thriller” – Télérama,

Festivalul de la Veneția, 2018

 

Duminică, 29 martie, 17.00

Las Herederas/ Moștenitoarele

Regia:Marcelo Martinessi

O captivantă poveste de dragoste între două femei bogate, a căror relație e pusă sub semnul întrebării atunci când una intră la închisoare pentru fraudă, iar cealaltă își găsește o nouă pasiune.

„Un debut excelent” – The Guardian

Trofeul Transilvania în 2018, Ursul de Argint pentru cea mai bună actriță 2018, Propunerea Paraguay la Oscar

 

Duminică, 29 martie, 21.00

Sin Retorno/ Fără cale de-ntors

Regia: Miguel Cohan

Un băiat este ucis într-un accident de maşină, iar făptaşul fuge de la locul faptei. Tatăl victimei, ajutat de mass-media, nu-și găseşte liniştea până când nu-l aduce în faţa justiţiei. Însă cel pe care îl acuză e nevinovat și trebuie s-o demonstreze.

Un thriller intens, distins cu Trofeul Transilvania în 2011.

08
/12
/21

Întâmplarea a făcut să revăd recent într-un cinematograf din Palermo, la un cineclub şi în versiune originală, adică vorbit în engleză, nu dublat în italiană, „Sunset Boulevard”, clasicul film noir din 1950 al lui Billy Wilder.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.