FNT 2016. Se pun în vânzare biletele
https://www.ziarulmetropolis.ro/fnt-2016-se-pun-in-vanzare-biletele/

Biletele pentru toate spectacolele celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) se vor pune în vânzare online pe www.mystage.ro/fnt, din 7 octombrie, începând cu ora 00:00 (12 noaptea) şi la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, începând de vineri, 7 octombrie, de la ora 10.00, unde contravaloarea biletelor se va putea plăti cash.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2016

Mystage.ro este o platformă de bilete dedicată spectacolului de teatru din România. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil şi astfel oricine va putea cumpăra foarte uşor bilete la toate reprezentaţiile festivalului.

Sistemul funcţionează foarte simplu: fiecare utilizator îşi alege reprezentaţia şi locurile pe care şi le doreşte în sală şi apoi le cumpără.

După efectuarea plăţii, fără alte costuri suplimentare, primeşte automat în contul său şi pe e-mail biletul electronic, cu care va putea intra direct la spectacole.

Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă prin platforma LibraPay, aparţinând Libra Internet Bank.

Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” de la Artmark

Festivalul Naţional de Teatru continuă şi în acest an iniţiativa caritabilă de succes care a debutat în urmă cu două ediţii: licitaţia „Dăruind vei dobândi” de la Artmark.

Preocupat în aceeaşi măsură de valoare şi de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic – Festivalul organizează sâmbătă, 29 octombrie, începând cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Strada C. A. Rosetti, nr. 5), o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului sau de familiile acestora.

fntSumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Lider al pieţei de artă din România, Casa de Licitaţii Artmark este primul organism de acest gen din ţară ce funcţionează la standarde internaţionale, cu peste 80 % din totalul tranzacţiilor publice de artă şi de colecţie din România, care, în cele 225 de licitaţii organizate în opt ani de existenţă au vândut peste 25.000 de obiecte de artă.

Licitaţia caritabilă desfăşurată sub genericul „Artiştii pentru artişti” va scoate şi anul acesta la lumină peste 50 de lucruri personale donate de actori sau de familiile şi prietenii acestora – obiecte-martor încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de grafică, pictură sau fotografie, bijuterii, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului.

Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în penultima zi de Festival se vor pune, prin achiziţiile lor, în slujba celor ce-au oferit în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia.

Între donatori îi veţi regăsi (conform ordinii alfabetice a licitaţiei) pe: Puiu Antemir, Irina Bârlădeanu, Coca Bloos, Dragoş Buhagiar, Diana Cavaliotti, Ştefania Cenean, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Sibila Oarcea, Ruxandra Onofrei, Anca Pâslaru, Viorica Petrovici, Anca şi Daniel Răduţă, Helmut Stürmer, Mihaela Teleoacă, Iuliana Vîlsan s.a..

Foto: FNT 2016, Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” Artmark – fnt.ro, Adi Marineci

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.