FOCUS JAZZ, expoziție de fotografie inedită în cadrul Sibiu Jazz Festival 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/focus-jazz-expozitie-de-fotografie-inedita-in-cadrul-sibiu-jazz-festival-2016/

În perioada 21-29 mai, iubitorii de jazz şi nu numai vor putea vizita expoziţia de fotografie Focus Jazz, expoziţie ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2016

Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrări originale realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Lucrările colecției Musical Body Sounds vor fi prezentate în premieră în cadrul celei de-a 46-a ediții.

„Crearea colecției “Musical Body Sounds” a fost o nouă provocare pentru mine. Muzică și trup. Sunet și forme. Erotism? Colecția redă dragostea pentru muzică, printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii și instrumentul muzical”, spune Tibor Jakab.

Expoziția de fotografie are loc la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu și poate fi vizitată în perioada 21-29 mai.
Sibiu Jazz Festival debutează și anul acesta cu tradiţionalul concurs internațional dedicat tinerilor artiști, care se va desfășura în perioada 23-25 mai, la Teatrul Gong. Între 26 și 29 mai, publicul va putea savura recitalurile formațiilor: Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș.

Mai multe detalii despre artiști, program și bilete pe www.sibiujazz.ro sau pe www.facebook.com/sibiujazz/

Despre Sibiu Jazz Festival
Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

Despre Tibor Jakab
Tibor Jakab a absolvit  New York Institute of Photography în anul 1995 și are o carieră extrem de prolifică. Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de țări, pe cinci continente, obținând 865 de premii internaționale, din care 192 medalii de aur. În cei peste 24 de ani de carieră în jurnalism a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrând 1500 de articole în numeroase publicații de prestigiu, printre care The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei etc.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.