Fotografie și povești, la Walk & Shoot. Descoperă noul concept al atelierelor care îți arată Bucureștiul altfel!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografie-si-povesti-la-walk-shoot-descopera-noul-concept-al-workshopurilor-care-iti-arata-bucurestiul-altfel/

Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piaţa din Bucureşti la workshopuri şi ateliere de fotografie. Fiind gândit de o echipă cu experienţă în organizare de evenimente culturale, dar aflată în afara zonei de fotografie, şi în colaborare cu fotografi cunoscuţi şi respectaţi la noi, Walk & Shoot reuşise să iasă din tiparul „hai să învâţăm despre diafragmă, iso şi timp de expunere în timp ce stăm cu toţii într-o cameră şi ne uităm la un ecran de proiecţie”.

Un articol de Liliana Matei|18 octombrie 2018

În octombrie 2018, Walk & Shoot a anunțat un program mult mai ambițios, care va cuprinde două tipuri diferite de experiențe foto și șapte ateliere în perioada octombrie – decembrie. Atelierele Walk sunt descrise drept povești – sunt țintite către amatorii de povești, sunt derulate de câte un fotograf împreună cu un povestitor și aruncă provocarea viitorilor participanți de a crea povești în imagini. Două ateliere Walk vor avea loc la final de octombrie – Povești foto din 13 Septembrie cu Ion Borșan (povestitor) și Cornel Lazia (fotograf) și Povești foto din Cotroceni cu Ioana Pătrășcoiu (povestitor) și Alex Axon (fotograf). Al treilea va fi pe 2 decembrie – Povești foto din cartierul evreiesc – și îi va implica pe Sorin Bejenaru pe partea de fotografie și pe Andrei Crăciun în rol de povestitor.

Organizatorii ne spun că „Walk-urile reprezintă o versiune fun și lejeră de îmbinare a fotografiei cu povestea, de întâlnire între oameni pasionați de fotografie, de exercițiu și practică foto, de cunoaștere a Bucureștiului și de libertate creativă”. Fiecare atelier va dura aproximativ 6 ore, timp în care fotograful facilitator va explica diferențele între poveste, serie, fotoreportaj și proiect fotografic, participanții împreună cu fotograful și povestitorul vor lua la pas cartierul, vor fi întâlniri aranjate cu localnici, se vor spune poveștile și istoriile locurilor văzute, se va fotografia și la final, toată lumea se va retrage la un ceai și o discuție despre fotografiile realizate.

Atelierele Shoot sunt mult mai serioase și se adresează celor cu adevărat pasionați de fotografie. Sunt ateliere de o zi, care abordează și aprofundează genuri fotografice. Organizatorii au planificat un atelier de peisaj urban cu Cornel Lazia (3 noiembrie), un atelier de fotografie de spectacol cu Adi Bulboacă (10 noiembrie), un atelier de fotografie de arhitectură cu Alexandru Crișan (17 noiembrie), și un atelier de portret cu trei fotografi coordonatori – Cristian Crisbășan, Loredana Bîtculescu și Cornel Lazia.

Fiecare fotograf coordonator este un profesionist al genului abordat, un om cu multă experiență la activ în fotografie și care poate să explice genul de fotografie, să ofere trucuri învățate doar prin multă practică și să ghideze participanții în aceste specializări fotografice. Practic, atelierele Shoot sunt ceva mai mult decât o introducere într-o specializare fotografică. Organizatorii sunt mândri că au creat niște produse care lipseau pe piața din București – spre exemplu nu s-au mai făcut ateliere de fotografie de spectacol care să ofere trei spectacole diferite, plus sesiune foto cu brief comercial. De asemenea, atelierul de portret reprezintă o oportunitate extrem de valoroasă pentru cei interesați pentru că vor avea ocazia să lucreze nu cu unul, ci cu trei fotografi profesioniști diferiți.

Puteți găsi mai multe informații despre programul Walk & Shoot pe pagina Merg.in/bucuresti și pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Indiferent că vei alege un Walk sau un Shoot, îți promitem că vei descoperi o experiență foto cum n-ai mai întâlnit, că vei pleca după atelier cu informații pe bune despre fotografie, că vei cunoște oameni mișto care îți împărtășesc pasiunile, că odată intrat în comunitatea Walk & Shoot ne vom pune toate resursele la înaintare pentru a te ajuta în parcursul tău fotografic”, garantează organizatorii atelierelor Walk & Shoot – Andreea Leu și Ion Borșan (Merg.in).

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.