Fred Astaire, curiozități (esențiale)
https://www.ziarulmetropolis.ro/fred-astaire-curiozitati-esentiale/

„Şansa este numele dat de nebuni destinului.” – Fred Astaire. Într-o zi de 10 mai (1899) se năştea, în Omaha, SUA, dansatorul, actorul şi coregraful Frederick Austerlitz (Fred Astaire), cel care avea să fie considerat cel mai mare dansator al tuturor timpurilor.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2017

În 1905, pe când avea doar șase ani, a început, împreună cu sora sa Adele, cursurile de dans la școala Alvienne. Cei doi copii au cântat și au dansat într-un vodevil, repurtând primul succes. Au adoptat numele de scenă „Astaire”. Așa a început o lungă carieră, cei doi fiind parteneri timp de 27 de ani.

În 1917, au optat pentru muzicaluri. Din acel moment până în 1932 au apărut în zece producții muzicale de pe Broadway. Cele mai multe au fost de mare succes. După retragerea lui Adele, Fred Astaire a continuat să lucreze nu numai ca dansator, ci și ca coregraf și regizor al multor producții pe Broadway.

În 1934, în „Flying Down to Rio”, unde o are ca parteneră pe Ginger Rogers, Fred Astaire este remarcat de milioane de fani. Este perioada în care toată lumea vorbește numai despre Fred şi Ginger.

Filmul va salva de la faliment compania producătoare, care, recunoscătoare, îi mai distribuie pe cei doi în: „The Gay Divorcee”, „Night and Day” şi laureatul Oscar „The Continental”.

Fred Astaire a adus două inovaţii importante în lumea filmelor muzicale. A insistat ca toate scenele de dans să fie filmate cu o cameră fixă şi să fie trase într-o singură dublă. Asta presupunea că nimeni nu trebuie să greşească.

În plus, acesta dorea ca toate scenele de dans şi toate momentele muzicale să fie în strânsă legătură cu intriga filmului şi chiar să fie momente-cheie ale filmului.

Fred Astaire  – Curiozități (esențiale)

Picioarele sale au fost asigurate pentru 1.000.000 de dolari, sumă colosală pentru acele vremuri

A apărut pentru câteva secunde ca invitat de onoare în videoclipul „Imagine” al lui Yoko Ono şi John Lennon

Împreună cu Cary Grant a fost considerat unul dintre cei mai eleganţi actori ai tuturor timpurilor.

În perioada 1945-1947 a renunţat total la viaţa tumultuoasă a Hollywoodului şi şi-a deschis o şcoală de dans de mare succes. Mii de oameni din întreaga Americă veneau la ea pentru a învăţa să se mişte pe ring

Se spune că Fred Astaire era foarte complexat de faptul că avea mâinile lungi. De aceea încerca să mascheze acest defect unduindu-şi degetele

Foto: Fred Astaire – facebook

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.