Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – în această seară, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-in-aceasta-seara-la-tvr/

Iubitorii teatrului pot viziona, în această seară, de la ora 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD, “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2016

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei ’80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim. – Matei Vişniec

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – INFO

Distribuţie:frumoasa

Ea – Iolanda Covaci

El – Marius Călugăriţa

Coregrafie: Galea Bobeicu

Pantomimă: Adrian Nour

Muzica: Mihai Prejban

Regia: Cătălina Buzoianu

Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Foto: Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.