Frumoasa din pădurea adormită se va juca în premieră la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-din-padurea-adormita-se-va-juca-in-premiera-la-opera-comica-pentru-copii/

Luni, 1 aprilie, ora 11.00, teatrul bucureştean îi va aştepta pe micii şi marii spectatori la premiera extraordinară a baletului Frumoasa din pădurea adormită, în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Luni, 1 aprilie, ora 11.00, teatrul bucureştean îi va aştepta pe micii şi marii spectatori la premiera extraordinară a baletului Frumoasa din pădurea adormită, în regia şi coregrafia lui Mihai Babușka, coregraf şi balerin cu o bogată carieră în ţară şi străinătate. 

După ce a semnat regia şi coregrafia sau adaptarea coregrafică pentru mai multe titluri celebre de balet clasic, în seria poveştilor înscriindu-se şi „Cenuşăreasa”, Mihai Babuşka concepe pentru prima oară în cariera sa coregrafia şi regia spectacolului „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Mihai Babuşka porneşte de la coregrafia clasică a mult îndrăgitului spectacol de balet, dar întreaga producţie de pe scena Operei comice pentru copii este restrânsă ca timp şi adaptată receptării micilor spectactori.

Libretul (povestea spectacolului) este o inedită şi reuşită combinaţie între basmul tradiţional, baletul clasic şi filmul de desene animate al lui Disney, iar coloana sonoră este asigurata de Alexandru Istrate, care a creat un colaj atractiv între muzica marelui Ceaikovski şi banda sonoră a filmului de animaţie.

Îi veţi aplauda pe talentaţii balerini ai Operei pentru copii, ansamblul fiind recent distins cu premiul de popularitate acordat de Forumul Muzical Român şi cu premii speciale în turneul din India şi Sri Lanka (decembrie 2012). Din distribuţia noii producţii vor face parte: Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Cristina Babalac, Andy Ardeleanu, Robert Ştefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga.

Decorurile şi costumele sunt create de Viorica Petrovici, nominalizată în anul 2012 la premiile César, pentru filmul „La source des femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu. Asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş, solist şi maestru de balet al Operei Naţionale Bucureşti.

14
/10
/15

O călătorie muzicală de la barocul lui VIVALDI - celebrul creator al suitei „Anotimpurile” - la clasicismul lui HAYDN şi al genialului MOZART, este ceea ce vă propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie (19.00), la Sala Radio.

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.