,,Funcționarii” – o comedie spumoasă, în Bucureștii lui Caragiale
https://www.ziarulmetropolis.ro/functionarii-o-comedie-spumoasa-in-bucurestii-lui-caragiale/

,,Funcţionarii”, producţie  a Teatrului Metropolis, se joacă în Festivalul „Bucureştii lui I.L. Caragiale”, pe tot parcursul verii, în centrul vechi al Capitalei.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2014

Spectacolul cu piesa FUNCTIONARII, după A.P.Cehov, în traducerea Maşei Dinescu, se joacă pe 1, 8 și pe 11 iulie. Începe la ,,opt trecute fix”, vorba autorului „Scrisorii pierdute”, iar intrarea este liberă.

Regia este semnată de către Alexandru Mâzgăreanu, iar scenografia de către Ioana Pashca. Din distribuţie fac parte actorii: Gelu NIŢU, Mirela GOREA, Sorina ŞTEFĂNESCU, Constantin BOJOG/Dan RĂDULESCU, Alin STATE, Marius GÎLEA, Alexandru SUCIU, Gabriel COSTIN, Ionuţ VIŞAN.

Regizorul aduce în fața publicului un spectacol despre viaţa unor funcţionari necăjiţi care îşi desfăşoară activitatea în biroul situat în subsolul unei clădiri dărăpănate. Scenele din textele scrise de A.P. Cehov, care se succed: “Din însemnarile unui ajutor de contabil”, „Staful”, „Diplomatul”, „Cântecul de sirenă”, „Tragedian fără voie”, „Cum au stat de vorbă un bou beat şi un drac treaz”, „O fiinţă lipsită de apărare” au stârnit de la primele spectacole care au avut loc la Teatrul Metropolis, un haz nebun.

Programul următoarelor reprezentații cu Funcionarii va fi anunţat în Ziarul Metropolis.

Bucureștii lui Caragiale

A treia ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” va dura până pe 14 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, musical, precum şi muzică de diverse genuri. Această ediție este dedicată sărbătoririi a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei, anunță Mediafax.

La fel ca anul trecut, în fiecare zi, pe scena amplasată în Centrul Istoric, pe strada Franceză numărul 10 şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

Spectacolele de teatru în aer liber pregătite pentru eveniment însumează 32 de titluri şi 139 de reprezentaţii, scenografii care au încântat publicul de-a lungul timpului, dar şi actori renumiţi şi îndrăgiţi, precum Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii, precum şi acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Printre spectacolele care vor încânta publicul se numără: „Mic şi-al dracu'” (Teatrul Evreiesc de Stat), „Funcţionarii” (Teatrul Metropolis), „Matrimoniale” (Teatrul Nottara), „Gardienii se întorc” (Teatrul Masca) şi „Somnoroasa aventură” (Teatrul Mic).

 

07
/08
/15

Muzicienii austrieci Johann Strauss Ensemble, supranumiți de presa internațională "Regii Valsului", vor străbate ţara noastră într-un turneu național, între 10 şi 21 decembrie. Concertul de la București va avea loc pe 21 decembrie în proaspăt renovata Sală Mare a Teatrului Național.

07
/08
/15

Astăzi obişnuim să purtăm masca potrivită. Interesul pentru mimică, pentru figură şi mască pare să se disipe tot mai mult în contemporan. Poate că s-a transfigurat în performance, s-a transmutat în multi-medialitatea spectacolului contemporan, pe o scenă unde se tinde către spargerea celui de-al patrulea perete. O scenă unde se cere tot mai mult integrarea publicului printre actori şi unde interactivitatea este importantă.

07
/08
/15

Seria concertelor de vară de la Institutul Cultural Român începe luni, 10 august 2015, de la ora 20.00. „De la Edith Piaf la Maria Tănase” se av desfăşura în grădina Institutului Cultural Român, cu Jezebel (Izabela Barbu), acompaniată de Alexandru Burca (pian) și Dan Încrosnatu (baterie).

07
/08
/15

"Viaţa şi dragostea în Belle Epoque" este subiectul unei seri pariziene care va avea loc miercuri, 12 august la librăria Humanitas de la Cişmigiu plecând de la excepţionalul roman semnat de Michelle Gable, "Un apartament la Paris".

07
/08
/15

Astăzi, 7 august, cu ocazia zilei ei de naștere, Charlize Theron îi invită pe toții fanii din România să petreacă o seară specială împreună, pe Canalul Paramount. Actriță, model și o persoană implicată în acțiuni caritabile, Charlize Theron a jucat într-o serie de filme produse la Hollywood care au reușit să obțină atât succesul de box-office, cât și aplauzele criticilor.

07
/08
/15

Ştiaţi că... într-o zi de 7 august s-a stins din viaţă Gheorghe Cârțan cunoscut și sub numele de Badea Cârțan, rămas în memoria colectivă (şi) pentru călătoria sa la Roma, realizată pe jos, pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și alte mărturii despre originea latină a poporului român?

06
/08
/15

Ediţia a XVl-a a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii”, ce se va desfășura între 10 și 26 august 2015 la Sinaia, (dar și la Bucureşti, unde se va relua unul dintre concerte), are în program 12 concerte și recitaluri, majoritatea găzduite de Casino-ul din Sinaia.

06
/08
/15

Celebra soprană româncă Angela Gheorghiu va fi distinsă cu premiul European Cultural Award 2015. Printre câștigătorii care vor urca anul acesta pe scenă alături de Angela Gheorghiu se numără și tenorul german Jonas Kaufmann și Orchestra Filarmonică de Tineret a Mării Baltice.

06
/08
/15

După tiparul hollywoodian, înainte de a urca pe scenă, Monica Davidescu a avut numeroase şi felurite “meserii”: învăţătoare, figurat[ specială la TVR, ajutor de magaziner, secretară la un birou de consultanţă economică şi la o firmă de construcţii, dansatoare în trupa Brânduşei Novac, prezentatoare de spectacole în bar de noapte şi manechin în vitrină şi pe catwalk manechin şi prezentatoare de spectacole pe Litoral.

05
/08
/15

Din programul românesc la actuala ediţie a Festivalului de la Edinburgh, realizat cu sprijinul ICR Londra, face parte şi spectacolul “39 de trepte” de Patrick Barlow al Teatrului Foarte Mic din Bucureşti. Versiunea românească a thriller-ului hitchcockian este o ingenioasă combinaţie de teatru şi film, în care cinci actori se transpun, în cele 75 de minute ale montării, în nu mai puţin de 65 de roluri.