Furia lui Brad Pitt spulberă box officeul românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/furia-lui-brad-pitt-spulbera-box-officeul-romanesc/

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Distribuit în cinematografele din toată ţara de Freeman Entertainment, Furia: Eroi anonimi a fost lansat simultan pe 60 de ecrane şi a fost urmat în topul încasărilor de filmul Dracula: Povestea nespusa, care a cumulat 228.437 RON în box office-ul de weekend, fiind vizionat în cea de-a patra săptămână de la lansare de 12.207 spectatori.

Pe locul trei în clasamentul filmelor aflate pe marile ecrane din Romania s-a situat horror-ul Annabelle, un film lansat în cinematografe de Freeman Entertainment şi care la finalul celui de-al doilea weekend a reprezentat opţiunea cinematografică a 10.236 de spectatori, aducând în plus 180.908 RON la box office-ul său total.

O experienţă cinematografică explozivă, Furia: Eroi anonimi aduce în rolurile principale o distribuţie excelentă, alături de Brad Pitt interpretând de această dată Shia LeBoeuf, Logan Lerman, Michael Pena şi Jon Bernthal.

În regia lui David Ayer, Furia: Eroi anonimi a fost catalogat de presa internaţională drept ,,unul dintre cele mai bune filme despre război din ultimii 30 de ani”.

Acţiunea filmului îl plasează în prim plan pe Brad Pitt, care îl interpretează pe Wardaddy, un sergent deja înrăit de experienţa războiului, care se află la comanda unui tanc Sherman supranumit Furia şi a unui echipaj format din 5 oameni. Misiunea lor este una mortală. Depăşiţi numeric şi cu muniţie insuficientă, Wardaddy şi oamenii lui, printre care şi un soldat începător care a ajuns cu forţa în acest pluton, au slabe şanse de izbândă în eroicele lor încercări de a da lovitura de graţie trupelor naziste.

Foto: Furia – Freeman Entertainment

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.