„Fury”, cu Brad Pitt, închide Festivalul de Film de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/fury-cu-brad-pitt-inchide-festivalul-de-film-de-la-londra/

Lungmetrajul „Fury”, de David Ayer, va fi proiectat, în premieră, pe 19 octombrie, la gala de închidere a Festivalului de Film de la Londra, unde vor fi prezenţi actorul Brad Pitt şi regizorul peliculei.

Un articol de Liliana Matei|16 august 2014

Cu o acţiune care se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul „Fury” spune povestea unui sergent american (Brad Pitt) cu mare experienţă în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, sergentul Wardaddy conduce un tank Sherman, supranumit „Fury”, şi pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă, care ar trebui să dea ultima lovitură forţelor armate ale Germaniei naziste.

Clare Stewart, directorul Festivalului de Film de la Londra, a descris acest lungmetraj de război ca fiind „o realizare cinematografică răsunătoare”, care va aduce evenimentului de anul acesta „o încheiere monumentală”.

„Domeniile Oxfordshire şi Bovingdon Airfield din Hertfordshire au fost casa noastră timp de 12 săptămâni, anul trecut, aşadar să prezentăm filmul la premiera europeană este pentru noi ca o reîntoarcere acasă”, a spus regizorul David Ayer.

„Sunt încântat că primii care vor vedea filmul în Europa sunt spectatorii de la festival”, a completat acesta. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Shia Labeouf, Logan Lerman şi Michael Pena.

Festivalul de Film de la Londra va debuta pe 8 octombrie, în deschiderea evenimentului londonez fiind proiectată pelicula „The Imitation Game”, un alt lungmetraj al cărui subiect este situat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi care îl prezintă pe actorul Benedict Cumberbatch în rolul matematicianului Alan Turing, scrie Mediafax.

Foto din „Fury“ – captură film

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?