Gala aniversară „Viorica Cortez și prietenii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-aniversara-viorica-cortez-si-prietenii/

Vineri, 10 octombrie, ora 19:00, pe scena Sălii Radio, se va desfăşura Gala Aniversară VIORICA CORTEZ ŞI PRIETENII, o ocazie unică pentru melomanii bucureşteni de a se întâlni, în aceeaşi seară, cu şase dintre cei mai importanţi muzicieni români contemporani.

Un articol de Liliana Matei|27 septembrie 2014

Anul 2014 marchează jumătate de veac de când o tânără mezzo-soprană din România cucerea laurii Concursului Internaţional de Canto de la Toulouse şi îşi deschidea, astfel, porţile Europei şi ale întregii lumi muzicale. 50 de ani mai târziu, numele Viorica CORTEZ este unul dintre cele mai sonore ale solisticii internaţionale, cu prezenţe (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago.

Iată, aşadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpretă, alături de câţiva dintre cei mai dragi colegi şi ucenici din generaţia mai tânără: soprana Leontina VĂDUVA, tenorul Călin BRĂTESCU şi baritonul Florin ESTEFAN.

Li se adaugă un invitat special în persoana reputatului violonist Remus AZOIŢEI, cel mai tânăr profesor din istoria Royal Academy of Music din Londra, apropiat prieten al mezzo-sopranei. Excelenţa sonoră va fi asigurată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta actualului ei dirijor permanent, Tiberiu SOARE. Fragmente din cele mai cunoscute opere, precum Samson şi Dalila, Evgheni Oneghin, Tosca, Andrea Chénier, Lucia di Lammermoor, vor alterna cu surprize prestigioase proiectate în sala de concert, toate concentrate pentru a o aniversa pe una dintre cele mai ilustre dive ale teatrului liric mondial.

INFO

Biletele se găsesc pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Immedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos și la casa de bilete a Sălii Radio.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.