„Gala Camp10natului de improvizaţie“ online
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-camp10natului-de-improvizatie-online/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie, pe canalul de YouTube al Companiei puteți să vizionaţi „Gala Camp10natului de improvizaţie“, după un concept de Keith Johnstone, avându-i ca antrenori pe Vlad Massaci şi Mihaela Sîrbu şi acompaniator la pian pe Zeno Apostolache Kiss. Regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu.

Spectacolul-eveniment a avut loc cu ocazia împlinirii a 10 ani de la prima reprezentație a „Campionatului de improvizație“, care s-a jucat apoi cu săli pline, situându-se în topul preferinţelor publicului.

Cu această ocazie specială, Sala Mare a găzduit un concurs între trupele de improvizaţie ale Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş şi cele ale Teatrului de Nord Satu Mare şi Teatrul Studio Act Oradea.

Reprezentaţia spectacolului a avut loc în 15 aprilie 2019.

În cei zece ani scurşi de la premieră au fost susținute 128 de reprezentații la care au participat peste 15.000 de spectatori. Din echipa de improvizatori au făcut sau fac parte: Rareș Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Ion Vântu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Alexandru-Andrei Chiran, Ale Ţifrea, Loredana Dascălu, Mela Mihai, Dan Rădulescu, Elena Purea, Ionela Nedela și Liviu Topuzu. Aceștia au fost acompaniați la pian de Nyagai Istvan și Zeno Apostolache. Antrenorii spectacolului sunt Vlad Massaci și Mihaela Sîrbu.

„Când vin la teatru, oamenii se simt obligaţi sa poarte costum, rochii elegante, bijuterii… Foaierul devine un loc unde se afişează statutul social. La un spectacol de improvizaţie, însă, oamenii poartă blugi şi tricouri şi nici măcar nu trebuie să-şi închidă telefoanele mobile (noi îi rugăm totuşi s-o facă!). Ne dorim să vă simţiţi ca la o petrecere reuşită. O petrecere reuşită depinde de numărul de interacţiuni pe care le aveţi cu alţi oameni. Nu de alcool; nu de ţigări. Vă aşteptăm la petrecerea noastră.” (Vlad Massaci, antrenor al spectacolului)

 

 

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.