Acțiuni ordinare și profituri extraordinare, una dintre cele mai îndrăgite cărți de investiții din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/actiuni-ordinare-si-profituri-extraordinare-una-dintre-cele-mai-indragite-carti-de-investitii-din-toate-timpurile/

Cartea recent apărută la editura ap! se adresează tuturor celor care sunt dispuşi să înveţe din experienţa altor investitori, autorul expunând aici esenţa lecţiilor despre investiţii, acumulate în jumătate de secol de activitate în acest domeniu.

Un articol de Petre Ivan|7 septembrie 2023

Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri de Philip A. Fisher este una dintre cele mai îndrăgite cărți de investiții din toate timpurile și se numără printre cele mai bine vândute cărți clasice de investiții.

Cartea vorbește despre elementele de bază ale filosofiei lui de investiții și a făcut parte din programa cursului de investiții de la Stanford Graduate School of Business, contribuind astfel de-a lungul timpului la formarea multor investitori de top.

Philip A. Fisher, un nume care strălucește în lumea investițiilor, și-a lăsat amprenta asupra modului în care investitorii privesc și abordează piața financiară. Una dintre cele mai importante opere ale sale, Acțiuni ordinare și profituri extraordinare, rămâne un ghid indispensabil pentru orice persoană interesată de investiții inteligente și de obținerea de profituri durabile pe piața acțiunilor.  Dar care sunt motivele pentru care această carte este atât de specială și de semnificativă?

  1. Abordarea lui Fisher: căutarea de companii excepționale

Philip Fisher a dezvoltat o abordare unică în investiții, care se axează pe identificarea și investirea în companii de calitate. El susține că investitorii ar trebui să caute acele acțiuni ale companiilor care au potențialul de a genera profituri extraordinare în viitor. Prin intermediul cercetării detaliate și a înțelegerii profunde a afacerii, Fisher a dezvoltat un set de criterii pentru identificarea acestor companii, criterii care au rămas valabile și astăzi.

  1. Cercetarea profundă: o piatră de temelie

Una dintre cele mai distinse caracteristici ale lui Philip Fisher este accentul pus pe cercetarea profundă. El încurajează investitorii să învețe totul despre o companie înainte de a investi în acțiunile acesteia. Asta nu înseamnă să înțeleagă doar aspectele financiare ale unei companii, ci și managementul, cultura organizațională, strategiile de creștere și concurența. Prin abordarea aceasta meticuloasă, Fisher consideră că investitorii pot reduce riscul și pot obține randamente superioare pe termen lung.

  1. Investiția pe termen lung: cheia succesului

Philip Fisher a fost un susținător fervent al investiției pe termen lung. El credea că investitorii ar trebui să vadă acțiunile ca pe o parte a unei afaceri, nu doar ca pe niște hârtii. Prin menținerea acțiunilor în portofoliu pe termen lung și prin participarea la creșterea pe termen lung a companiilor, investitorii pot obține profituri extraordinare.

  1. Relevanță continuă: actualizată pentru lumea contemporană

Deși cartea a fost scrisă cu mult timp în urmă, principiile lui Fisher au rămas relevante și astăzi. Ediția revizuită a cărții conține studii de caz actuale și introduceri care conectează învățăturile lui Fisher la lumea modernă a investițiilor. Acest lucru face ca ghidul lui Fisher să fie în continuare aplicabil și valoros pentru investitorii de azi.

Acțiuni ordinare și profituri extraordinare și alte scrieri rămâne un ghid esențial pentru investitori, oferind o perspectivă valoroasă asupra investițiilor inteligente și a obținerii de profituri durabile. Această carte nu este doar un clasic literar, ci și o sursă de inspirație pentru oricine caută succesul pe piața financiară. După cum spunea însuși Fisher: „Investițiile nu sunt un joc de noroc, ci o știință exactă și o artă aplicată”. Prin învățăturile sale, el ne îndrumă să investim înțelept și să căutăm profituri extraordinare pe termen lung.

Editura ap!, lider în publicarea cărților de specialitate în domeniul financiar și al investițiilor, a adus în România, de-a lungul anilor, zeci de cărți din această sferă, din dorința de a fi alături de publicul român în această călătorie care se numește educație financiară.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

ap! (ACT și Politon) online

site | instagram | facebook | linkedin | youtube | Tik Tok

 

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.