Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-extraordinara-a-dansului-razvan-mazilu-friends/

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce şi-a propus să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediţia din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2019

Inițiatorul și coordonatorul proiectului, coregraful și dansatorul Răzvan Mazilu, a propus încă de atunci o alternativă la spectacolele de teatru, în contextul în care scena Teatrului Odeon și-a dezvoltat o tradiție încă din anii ’90, găzduind Centrul de Expresie Artistică, care a funcționat în acest teatru.

„Galele Extraordinare ale Dansului înseamnă pentru Teatrul Odeon un proiect inspirat și îndrăzneț”. – Octavian Saiu

„Gala lui Răzvan Mazilu arată că dansul bine integrat într-un demers cultural de calitate poate deveni.” – Adrian Mihalache în Dilema Veche

„Fiecare nou spectacol al acestui proiect face concurență celorlalte prin ineditul concepției ce pledează pentru un sincretism originar al artelor, prin contactul cu dansatori, coregrafi și actori. Nu e puțin lucru faptul că la fiecare spectacol al proiectului sala este pur și simplu plină, iar în fața teatrului lumea caută” – Claudiu Ionescu

Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.razvan mazilu

„Am încercat să conturăm și anul acesta, conform tradiției, o Gală a emoțiilor puternice, așa cum doar dansul poate naște, cu invitați unul și unul, cu stiluri și genuri diferite, de la balet clasic la tango și de la dans contemporan la divertismentul de calitate. O Gală-eveniment cu un invitat-surpriză, una dintre cele mai iubite voci din muzica pop: Nico. Vă așteptăm să ne emoționăm împreună.” – Răzvan Mazilu

Invitații din acest an ai coregrafului și dansatorului Răzvan Mazilu: Monica Petrică, Ovidiu Matei Iancu (Opera Română București), Loredana Bădică, Răzvan Hanganu (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești), Viviana Celina Olaru (Opera Română Iași), Relu Dobrin, Denisa Anastasiu, Astrid Tomescu (Teatrul de Operetă „Ion Dacian” București), Vanda Ștefănescu, Paul Cimpoieru, Clubul TangotangenT, elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”

Invitat special NICO

Preț bilete: 60 lei și 40 lei

Foto: Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends – facebook

10
/09
/19

În peisajul cultural al orașelor din România, Sfântu Gheorghe se detașează prin multitudinea de festivaluri și evenimente pe care le desfășoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de șapte ani, continua să își surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovație și neconvențional.

09
/09
/19

Dirijorul Ion Marin a anunțat o nouă colaborare extraordinară cu binecunoscutul pianist Lang Lang și Orchestra Simfonică din San Francisco, în data de 21 octombrie 2019. Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente în colaborare cu Lang Lang, următorul având loc în 2020, la Praga, pe O2 Arena, una dintre cele mai mari săli din lume, cu aproape 20.000 de locuri.

06
/09
/19

TVR vă invită să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Pe 5 septembrie, de la ora 19.30, a fost difuzat concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin. Marţi, 10 septembrie , de la ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret.

06
/09
/19

Soprana VERONICA CANGEMI și-a anunțat indisponibilitatea pentru concertul din data 8 septembrie, din motive de sănătate. Concertul programat se va desfășura normal, la aceeași oră (22.30), la Ateneul Român. ANNA MARIA LABIN va prelua rolul Leocastei în spectacolul programat de Academia Bizantină pe data de 8 septembrie, cu opera Giustino a lui Vivaldi.

05
/09
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 18 septembrie 2019, începând cu ora 19.00, concertul  Enescu pe înțelesul tuturor. În program se vor regăsi Cele șapte cântece pe versuri de Clement Marot op. 15 de George Enescu, interpretate de către soprana Zsuzsana Cerveni și pianista Luminița Berariu, precum și lucrări pentru pian solo în interpretarea pianistei Ioana Maria Lupașcu.

05
/09
/19

Într-un interviu din 1986, Mercury spunea: „Urăsc să fac același lucru din nou, din nou și din nou. Îmi place să văd ce se întâmplă acum în muzică, film și teatru și să încorporeaz toate aceste lucruri în munca mea”. Se împlinesc, astăzi, 5 septembrie, 73 de ani de la nașterea legendarului Freddie Mercury, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi ai secolului.

04
/09
/19

Astăzi, 4 septembrie, la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, cele mai tainice încăperi din castelul Prințului Barbă Albastră vor dobândi o materializare simbolică prin sunet și imagine, în concertul Orchestrei Naționale Simfonice a Radiodifuziunii Poloneze, sub bagheta lui Cristian Mandeal și în viziunea regizorală și multimedia a Nonei Ciobanu.

03
/09
/19

Ediția cu numărul douăzeci și patru a Festivalului Internațional “George Enescu” este cea mai extinsă de până acum și este definită de diversitate și echilibru, atât în structura programului, formatul și dozajul spectacolelor și al repertoriului propus, cât și în privința experiențelor de festival. În același timp, ediția propune strălucire, girată de numărul mare de artiști excepționali care vor concerta la București, în țară și în lume.

31
/08
/19

Pe 20 septembrie Teo Peter "reuneste" emblematica trupa CompactB pe marea scenă de la Arenele Romane într-un eveniment grandios al trupei-fenomen. Va fi un moment de sărbătoare cu gust dulce – amar, deoarece marchează și 15 ani de la dispariția fulgerătoare și complet neașteptată a celui ce a fost unul dintre fondatorii Compact.

30
/08
/19

La finalul unei ediții fulminante, ce a inclus 19 concerte în reședințe de patrimoniu reprezentative pentru țara noastră, cea de-a VII-a ediție a turneului SoNoRo Conac “À la française” se încheie în luna septembrie cu două concerte în clădiri ce au aparținut unor importanți oameni politici români, construite la finalul secolului XIX. Astfel, pe 13 septembrie, ora 19:00, va avea loc următorul concert SoNoRo Conac, la Muzeul de Istorie “Teodor Cincu”, din Tecuci, iar pe 15 septembrie, ultimul concert la Conacul “Ion Ghica” de la Ghergani.