Gala Masca 25 – Teatrul Masca, 25 de ani de la înfiinţare
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-masca-25-teatrul-masca-25-de-ani-de-la-infiintare/

Teatrul Masca din Bucureşti sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare, pe 24 mai, prin spectacolul „Gala Masca 25”, care va include o succesiune de momente teatrale din 20 de spectacole de succes ale acestei instituţii.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2015

Pe 24 mai, teatrul fondat de Mihai Mălaimare şi Anca Florea împlineşte 25 de ani de activitate şi va va oferi spectatorilor săi un dar special.

Astfel, trupa Teatrului Masca va urca pe scenă duminică, 24 mai, de la ora 18.00, într-un spectacol special, intitulat „Gala Masca 25”. Spectacolul se va desfăşura ca o succesiune de momente teatrale din 20 de spectacole de succes.

Scenele alese vor oferi publicului o imagine complexă şi completă a ceea ce înseamnă Masca în peisajul teatral românesc. Secvenţe inedite din filme aparţinând arhivei Masca vor întregi această gală.

Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca

Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca

Vor participa Mihai Mălaimare, Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Nicolae Pungă, Alina Crăiţa, Valentin Mihalache, Cosmin Creţu, Laura Dumitrascu Duica, Aurel Sorin Sandu, Emilia Manea, Bogdan Angelescu, Cristi Neacşu, Oana Dragnea, Eugen Fetescu, Laura Borodan, Răzvan Teodorescu, Georgiana Vraţiu, Alex Floroiu, Ioana Rufu, Sebastian Ghiţă, Cristina Panait, Robert Poiana.

Ideea înfiinţării unui nou teatru a apărut în decembrie 1989, atunci când se prăbuşea un sistem şi când inclusiv arta îşi punea problema renovării. Anca Dana Florea, regizor, şi Mihai Mălaimare, actor la Teatrul Naţional, la acea vreme şi cadre didactice la IATC „I. L. Caragiale” Bucureşti, au decis atunci că a venit momentul unui nou început.

Foto: Teatrul Masca – masca.ro

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.