GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a, de Ziua Națională a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-performantei-editia-a-ii-a-de-ziua-nationala-a-romaniei/

De Ziua Naţională a României, Primăria Sectorului 3 organizează GALA PERFORMANȚEI ediţia a II, eveniment care va avea loc pe 1 Decembrie 2014 , ora 19,00 la Ateneul Român.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 noiembrie 2014

Evenimentul GALA PERFORMANȚEI este organizat de Primăria Sectorului 3 și realizat de Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3 cu participarea Orchestrei si corului Universitatii Nationale de Muzică București, Invitat special – Adrian Naidin ; Soliști : Diana Jipa – vioară și Miruna Vidican – harpă, Dirijor orchestră – Gabriel Bebeșelea ; Dirijor cor – Ioan Golcea Prezentatori – Alexandra Velniciuc și Marius Constantinescu. Conceptul și regia sunt semnate de Alice Barb.

Prin acest demers, Primăria Sectorului 3 promovează valoarea autentică și oferă modele viabile societăţii româneşti, premiind 10 tineri performanți absolvenți ai acestor institutții de învățământ superior care au decis să rămână în ţară demonstrând că şi acasă se poate construi o carieră strălucită. Tinerii care vor fi premiați pentru reușitele lor profesionale au fost selecționați de Senatul universitaților în care au învățat.

GALA PERFORMANȚEI s-a conturat în anul 2013 și s-a dezvoltat în 2014, în urma parteneriatelor semnate de Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3 cu Rectorii următoarelor institutții de învățământ superior: Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi farmacie „Carol Davila”, Academia de Ştiinţe Economice, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea de Arte din București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”,

Universitatea Titu Maiorescu.

Anul acesta, Premiul de Excelență a Galei Performanței se va decerna anul acesta Simonei Maierean prima femeie pilot de supersonic din România, după ce în 2013, premiul a fost acordat alpinistei Crina Coco Popescu.

Foto: GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a – Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu