Gala Premiilor „Matei Brâncoveanu” 2021, difuzată live pe Facebook, pe 27 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-matei-brancoveanu-2021-difuzata-live-pe-facebook-pe-27-mai/

Au mai rămas doar câteva zile până la cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu”, un eveniment susţinut de Fundaţia Alexandrion.

Un articol de Liliana Matei|26 mai 2021

Anul acesta Gala va fi difuzată online pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, joi, 27 mai, începând cu ora 19:00. În cadrul evenimentului, Fundația Alexandrion va premia cinci tineri remarcabili prin proiectele lor, cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte. Publicul va decide câștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 de euro şi clasamentul final, prin vot online pe https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro

Cei cinci finaliști ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt: Alexandra Tănăsescu – inițiatoarea platformei de jurnalism independent „Cultura la dubă”; Ovidiu Andriș, coordonatorul unor proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra, Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical; Georgiana Ioniță, o tânără care face parte din echipa Fundației Agenția „Împreună de mai bine de șase ani” și lucrează cu peste 500 de tineri romi și neromi; Ovidiu Tuduruță, fondator al proiectului Beesers, un produs tehnologic care duce asistența medicală la domiciliul celor care au nevoie și Andreea Borțun, regizor de film, manager cultural, co-fondator a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Puteţi afla poveștile lor și îi puteţi vota pe website-ul https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro , până la ȋnchiderea sistemului de vot care va fi anunțată în cadrul Galei. Clasamentul final va fi prezentat imediat după.

Cei cinci finaliști sunt susținuți de profesioniști cunoscuți publicului, cu experiență bogată în domeniile lor de activitate, care au nominalizat candidații și au desemnat finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: Irina-Margareta Nistor, Alexandru Tomescu, Amalia Enache, Gelu Duminică și Cristina Stănciulescu. La etapa de preselecție a participat și Marinela Ardelean, Global Brand Ambassador Brâncoveanu Vinars.

Toți cei cinci finaliști vor fi premiați ȋn cadrul galei. Fundația Alexandrion va acorda marele premiu în valoare de 12.000 de euro finalistului cu cel mai mare număr de voturi, iar celorlalţi finalişti câte un premiu în valoare de 1.500 de euro. Premiile vor acoperi o parte din resursele necesare pentru achitarea unor cursuri de perfecţionare sau finanțarea unor proiecte din sfera de activitate pentru care vor fi premiaţi finaliştii.

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 va fi prezentată de jurnalistul Marius Constantinescu, scouter al ediției din 2020, iar Dan Byron, fondatorul trupei Byron va interpreta live, în formulă acustică, o selecţie de piese îndrăgite de public.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.