Gala Premiilor UNITER după 25 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-dupa-25-de-ani/

Fiecare dintre noi – artişti, echipă, spectatori şi telespectatori – este legat într-un fel de Gala Premiilor UNITER.Memoria afectivă a fiecăruia păstrează sentimental amintiri, bucuria unui moment artistic, emoţia unui concurent sau chipul unui actor îndrăgit. De fapt, nostalgii.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2017

Aceste amintiri şi nostalgii s-ar putea numi istorie. Şi Gala UNITER are istorie. Sunt 25 de ani de teatru românesc, tot atâţia ani în care artiştii s-au confruntat pe scena teatrului şi pe scena vieţii. O istorie din care păstrăm imagini care ne emoţionează de câte ori le revedem.

Acum, la ceas aniversar, după 25 de ani de istorie a Teatrului românesc în Gala Premiilor UNITER, vă propunem momente de amintire.

Până în data de 8 mai – când ne vom întâlni pe o altă scenă, într-un alt teatru, pentru a premia alţi artişti, vă invităm să revedem împreună imagini mai lungi sau mai scurte, cu şi despre Gala Premiilor UNITER.

Vă prezentăm momente din ediţiile anilor `90. Momente emoţionante.

Începem cu Horaţiu Mălăele, câştigător al premiului pentru cel mai bun actor la Gala din anul 1994.

Vor urma alte momente din arhiva Galei cu Oana Pellea, Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Irina Mazanitis sau Olga Tudorache.

„Faceţi loc Teatrului!” este apelul actriţei Isabelle Huppert la sfârşitul Mesajului pentru Ziua Mondială a Teatrului.

Peste 600 de invitaţi

10 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 8 mai la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în Teatrul românesc.

Spectacolul-eveniment va începe la orele 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Foto : UNITER – uniter.ro

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.