Gala Premiilor UNITER va avea loc la Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-va-avea-loc-la-craiova/

A 28-a ediţie a Galei Premiilor UNITER se va desfăşura la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”, într-un spaţiu în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2020

În ziua echinocțiului de toamnă, 21 septembrie, de la ora 22.30, iubitorii de teatru sunt așteptați să  urmărească evenimentul în direct pe TVR1, Radio România Cultural și pe www.tvr.ro și www.uniter.ro.

Începând cu ora 21.30, Gala UNITER se va transmite live pe pagina de facebook a UNITER.

Până atunci, vă invităm să îi încurajați pe cei aflaţi în competiţie pentru trofeul UNITER. Pe 14 septembrie a început campania de promovare video a artiștilor nominalizați. Mesaje de susţinere din partea colegilor de breaslă vor rula pe site-ul nostru și pe contul oficial de facebook de astăzi și până în 19 septembrie.

TU PE CINE PARIEZI? Susţine-ţi favoriții și votează pe www.uniter.ro!

În 21 septembrie aflăm împreună, în direct, câştigătorii desemnați de juriu. Tot atunci, afli dacă ai câștigat pariul.

Nominalizările și premiile decise de Senatul UNITER le poți reciti accesând link-ul:

https://www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).