Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România – luni, 5 mai, la Cinema Studio
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniunii-cineastilor-din-romania-luni-5-mai-la-cinema-studio/

Uniunea Cineaştilor din România va acorda premiile sale anuale, luni 5 mai, ora 18.00, la Cinema Studio, in cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din Romania reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013. Premiera celor 73 de producții înscrise în concurs a avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.

Juriul, alcătuit din personalități ale culturii române, va stabili nominalizările și câștigătorii pentru fiecare categorie de premii. Din juriu fac parte: Acad. Răzvan Theodorescu (Președinte), Șerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Șurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ștefan Velniciuc, Cornelia Tăutu.

Premiile Asociației Criticilor și Filmologilor vor fi acordate având ca invitat special pe Klaus Eder, secretar general al Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice (FIPRESCI).

Premiul Academic va fi acordat de către Președintele Uniunii, prof. univ dr. Laurențiu Damian. La Galeriile UCIN din incinta cinematografului Studio va putea fi vizionată o expoziție retrospectivă de scenografie de film.

Invitaţii la Gală vor avea parte de două momente unice: recitalul corului Madrigal sub bagheta dirijorului Voicu Popescu și eseul vizual “Chipul” – coregrafie și interpretare Liliana Iorgulescu.

Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor, care are loc anual în luna mai.

Foto cu Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din Romania – Cinemagia

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.