Galeria Estopia anunță vernisajul expoziției „Aasamblaj”, de Marina Aristotel
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-estopia-anunta-vernisajul-expozitiei-aasamblaj-de-marina-aristotel/

Estopia, cea mai recentă galerie de artă contemporană din Bucureşti, deschisă în ianuarie 2019, anunţă cea de-a doua expoziţie pe agenda proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generaţie de artişti români: joi, 21 februarie, ora 18.00, Galeria Estopia prezintă vernisajul expoziţiei AASAMBLAJ, de Marina Aristotel.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2019

Cu studii de licență și masterat în pictură la Universitatea de Arte din București, Marina Aristotel și-a conturat un profil distinct între tinerii abstracți români, prin alegerea unui material care a devenit, în ultimii ani, marca sa vizuală: rășina. Noua sa serie de lucrări, AASAMBLAJ, prezentată la Galeria Estopia, anunță o surprinzătoare turnură în parcursul artistei: tăieturile, reasamblările și suprapunerile de straturi, alături de diversificarea materialelor de lucru, sunt semnele unui manifest pentru flexibilitate, în care artista se joacă liber cu piesele propriilor lucrări, recompunând felii de viață într-o viziune nouă, coerentă și revelatoare.

În noul asamblaj, lucrările din rășină rămân piesele primare, cele care fixează instantaneul ca într-o ramă, momentul întipărit în timp și în memorie, unul care nu poate fi alterat din exterior; în vreme ce suprapunerea de straturi diferite, așa cum apare în cea mai recentă serie de lucrări, propune o secțiune transversală de instantanee, culori și emoții: un colaj experimental unde impulsul inițial și controlul geometric se întâlnesc într-un neașteptat spectacol de culoare, lumină și forme. Lucrările Marinei Aristotel pun în scenă o reconstrucție tridimensională, în cheie contemporană, a memoriei și viziunii, într-o abordare proaspătă și rafinată.

Curator: Edwin Hughes Scorretti

Marina Aristotel s-a născut în 1985, trăiește și lucrează la București. A studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, unde a obținut licența în 2015 și masteratul în 2017. Cu o formație inițială de pictor, artista a ales rășina ca material de lucru, experimentând în același timp în zona instalației și a altor materiale și tehnici. Seria AASAMBLAJ propune o nouă abordare, care aduce împreună pictura, rășina și asamblajul, focalizându-se în același timp asupra abstracției ca direcție predilectă. Lucrările Marinei Aristotel au fost prezentate în expoziții de grup, între care, în București, Moarte, Galeria Laborna, Diploma, Palatul Știrbei, Atelier 19&34, Visual Arts Center; Spatial Activity Studio 9, atelier susținut de prof. Slawomir Brzsoska și Rafal Gorczynski, Universitatea din Poznan, UNA Galeria, în 2017; An Abstract Feeling, Galeria 418, București, 2016.

Marina Aristotel: AASAMBLAJ

21 februarie – 15 martie 2019

Vernisaj: Joi, 21 februarie 2019, ora 18.00

Galeria Estopia

Strada Bocșa nr. 5, sector 2, București

Program: Marți – Vineri, între orele 12.00 – 18.00

Sâmbătă, duminică, luni: La cerere

Mai multe detalii pe site-ul www.estopiaartgallery.com (în curs de completare) și pe paginile Estopia Art Gallery de Facebook și Instagram.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.