GALERIE FOTO Mini-turneul teatrului Koper aduce spectacolul „Cenuşăreasa şi eu“ pe scena de la ArCub
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-mini-turneul-teatrului-koper-aduce-spectacolul-cenusareasa-si-eu-pe-scena-de-la-arcub/

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Un articol de Andrada Văsii|5 iunie 2013

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – ArCuB şi cu Primăria Municipiului Giurgiu, organizează un mini-turneu al Teatrului Koper, cu două reprezentaţii ale musicalului „Cenuşăreasa şi eu“.

Regia este semnată de Katja Pegan, muzica de Patrik Greblo iar costumele de Ana Matijević.

Spectacolul se adresează tuturor celor pentru care basmele, mai ales cele însoţite de muzică şi de balet, sunt un prilej de desfătare. Spre deosebire de eroina binecunoscutei poveşti a fraţilor Grimm, eroina din spectacolul Katjei Pegan nu este mulţumită de alesul inimii sale.

Odată ajunsă la faimosul bal de la Curte, Cenuşăreasa, pe care zâna o ajutase să devină „cea mai nurlie“, descoperă că fiul împăratului este un adevărat tiran şi că locul ei nu este alături de un prinţ hain şi bădăran. Aşa că o roagă pe zână să-i „scoată din pălărie“ un flăcău obişnuit, care să-şi arate dragostea prin gesturi simple – făcându-i, de pildă, un compot. Mesajul poveştii este că alesul sau aleasa inimii noastre nu se află în palate, ci chiar lângă noi, aşteptând să-i vedem… Şi că orice poveste poate fi spusă sau înţeleasă diferit.

Această viziune modernă a Cenuşăresei va fi dezvăluită publicului românesc mai întâi astăzi, la orele 19.00, la sala ArCuB, str. Batiştei nr.14, Bucureşti. A doua reprezentaţie din cadrul turneului Teatrului Koper va avea loc în seara următoare, vineri 7 iunie 2013, la ora 19.30 la Ateneul« Nicolae Bălcescu», str. Episcopiei 27, la Giurgiu.

În ambele seri intrarea este liberă. Spectacolul se joacă în limba slovenă, cu supratitrare în limba română. Traducerea textului a fost realizată de Eva Catrinescu.

Foto credit: ArCuB

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.