GALERIE FOTO Simpozionul Internaţional de Sculptură „Andezit 2013“ a avut loc la Caransebeş
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-simpozionului-international-de-sculptura-andezit-2013-a-avut-loc-la-caransebes/

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013. Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, doreşte să iniţieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cea de-a XI ediţie Simpozionului de sculptură în andezit de la Caransebeş a avut vernisajul în 9 iulie 2013.

Sculptorii care au participat în Valea Cenchii, de lângă Caransebeş sunt: Gricelda Jaqueline Lopez Paredez (Chile), Belle Matejka (Slovenia), Nesrin Karan (Turcia), Nicolae Fleissig (Franţa), Shlomo Katz (Israel), Valeriu Cimacu (Germania), Zhao Lei (China), Zdravko Zdravkov (Bulgaria), Valerian Jikia (Gerogia), Maxim Dumitraş (România) şi Eugen Petri (România).

Un muzeu al artei contemporane

Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, dorește să inițieze un muzeu de artă contemporană, astfel încât parcul de sculptură monumentală în andezit să devină un obiectiv turistic atractiv.

sculptura-andezit-caransebes-2013-001

La Caransebeş a fost inaugurat „Parcul de sculptură monumentală în andezit”, care cuprinde 11 lucrări realizate de artişti din 10 ţări. Parcul cu sculpturi este situat la câteva sute de metri de intrarea în Caransebeş, pe şoseaua dinspre Reşiţa (DN58), în zona numită Valea Cenchii.

sculptura-andezit-caransebes-2013-002

Eugen Petri, coordonatorului Simpozionului Internaţional de Sculptură – Andezit 2013, afirmă că parcul este unic în România şi este singurul din Sud Estul Europei.

sculptura-andezit-caransebes-2013-005

sculptura-andezit-caransebes-2013-006

sculptura-andezit-caransebes-2013-011

sculptura-andezit-caransebes-2013-017

sculptura-andezit-caransebes-2013-026

sculptura-andezit-caransebes-2013-020

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Maxim Dumitraș, arhivă personală

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.