GALERIE FOTO Spectacolul „Boala familiei M“, în regia lui Radu Afrim, împlineşte 5 ani de la prima reprezentaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-spectacolul-boala-familiei-m-in-regia-lui-radu-afrim-implineste-5-ani-de-la-prima-reprezentatie/

Pe 17 mai, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Timişoara aniversează unul dintre cele mai longevive şi mai iubite producţii din istoria sa: „Boala Familiei M“.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Pe 17 mai, de la ora 19.00, Teatrul Naţional din Timişoara aniversează unul dintre cele mai longevive şi mai iubite producţii din istoria sa: „Boala Familiei M“.

Spectacolul „Boala familiei M“ de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, producţie a TNTm, împlineşte 5 ani de la prima sa reprezentaţie (17 mai 2008).

Este o producţie cu o carieră de invidiat. Singurul spectacol românesc „cumpărat“ de Teatrul Odeon din Paris pentru 10 reprezentaţii, invitat la numeroase festivaluri internaţionale, „Boala familiei M“ este, în primul rând, un spectacol îndrăgit de publicul Naţionalului timişorean.

Premiul pentru „cea mai bună scenografie“

Această poveste profund umană şi-a dovedit, în interpretarea actorilor Ion Rizea, Claudia Ieremia, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Mălina Manovici şi Călin Stanciu jr (al cărui rol a fost interpretat iniţial de Eugen Jebeleanu), ca şi în viziunea creatoare a regizorului Radu Afrim şi a scenografei Velica Panduru (câştigătoare, cu decorurile acestui spectacol, a Premiului UNITER pentru cea mai bună scenografie) capacitatea de a crea comunicare, empatie, emoţie autentică.

Un spectacol care te schimbă

După cum spunea în 2009 un spectator parizian al spectacolului, „Boala familiei M te face să fii mai bun“.

Publicul Naţionalului timişorean are şansa de a revedea producţia, vineri, 17 mai, la Sala 2 şi, de asemenea, are ocazia de a ura „La mulţi ani!“ întregii echipe.

Foto credit: Teatrul Național din Timișoara

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.