GALERIE FOTO Ştefan Bănică şi Emilia Popescu, în „Pescăruşul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-stefan-banica-si-emilia-popescu-in-pescarusul-la-comedie/

Teatrul de Comedie din Bucureşti prezintă pe 20 şi pe 21 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul“, în regia lui Claudiu Goga, cu Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile principale. În Ziarul Metropolis puteţi vedea primele imagini din acest spectacol

Un articol de Dan Boicea|18 aprilie 2013

Teatrul de Comedie din Bucureşti prezintă în avanpremieră, pe 20 şi pe 21 aprilie, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul“, după A. P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, cu Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile principale.

Într-un interviu acordat Ziarului Metropolis, şi pe care îl puteţi citi integral aici, Ştefan Bănică a fost întrebat: „În spectacolul «Pescăruşul», în regia lui Claudiu Goga, o aveţi parteneră de scenă pe Emilia Popescu, actriţa alături de care aţi jucat cele mai multe roluri atât în teatru, cât şi la televizor. Pe ce se bazează o relaţie profesională îndelungată?“.Pe încredere, pe respect reciproc şi, de ce nu, pe o prietenie care te face să îl cunoşti pe celălalt ca om şi să-l iubeşti“, a răspuns actorul Ştefan Bănică.

Ziarul Metropolis vă prezintă primele imagini din acest spectacol.

Anca Dumitra, Emilia Popescu şi Ştefan Bănică

Alexandru Pavel, Anca Dumitra

 

Mirela Oprişor, Carmen Tănase

Vladimir Găitan, Mirela Oprişor

Anca Dumitra, Alexandru Pavel

Fotografii: Mihaela Marin

INFO

Teatrul de Comedie, Bucureşti

Pescăruşul
de A.P Cehov

traducere Mașa Dinescu

Irina Nikolaevna Arkadina – Emilia Popescu
Boris Alexeevici Trigorin – Ștefan Bănică
Evgheni Sergheevici Dorn – Vladimir Găitan
Polina Andreevna – Carmen Tănase

Piotr Nikolaevici Sorin – Florin Dobrovici
Ilia Afanasievici Șamraev – Gheorghe Dănilă
Mașa – Mirela Oprișor
Semion Semionovici Medvedenko – Dragoș Huluba
Konstantin Gavrilovici Treplev – Alexandru Pavel
Nina Mihailova Zarecinaia – Anca Dumitra

Iakov – George Grigore
o fată în casă – Rădița Roșu

Regia: Claudiu Goga
Decor Lia Dogaru
Costume Liliana Cenean

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.