GALERIE FOTO Teatrul de proiecte din Câmpina va purta numele lui Mircea Albulescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-teatrul-de-proiecte-din-campina-va-purta-numele-lui-mircea-albulescu/

Teatrul Metropolis din Bucureşti a dus la Câmpina spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, pentru a marca un moment important din scurta istorie a teatrului din oraş. Începând de săptămâna trecută, Teatrul Proiect Câmpina poartă numele marelui actor Mircea Albulescu.

Un articol de Corina Vladov|17 iunie 2013

Teatrul Metropolis din Bucureşti a dus la Câmpina spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, pentru a marca un moment important din scurta istorie a teatrului din oraş. Începând de săptămâna trecută, Teatrul Proiect Câmpina poartă numele marelui actor Mircea Albulescu.

După ce au jucat în „Bădăranii“, actorii Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir şi Cecilia Bârbora au trecut, pe scenă, în spatele lui Mircea Albulescu, pentru a-l aplauda. La finalul spectacolului, directorul teatrului de proiecte din Câmpina i-a înmânat lui Mircea Albulescu o diplomă de onoare.

„Meseria mea de bază este emoţia. De şase decenii şi mai bine, cu asta mă îndeletnicesc. Trebuie să fac o mărturisire mai neobişnuită. Nu am avut niciodată, dar niciodată, emoţii atât de mari. Au fost ele peste vreo 60 de filme, peste nu ştiu câte spectacole de teatru… Astă seară a fost o bucurie a noastră, a actorilor, şi printre actori se află şi acest om care a avut bunăvoinţa să dea acestui teatru numele meu. Vă poftesc cât mai des să veniţi şi să ne vedeţi cât se poate. Vă urez la mari şi multe spectacole pe scena acestui teatru care, asta e, se numeşte «Mircea Albulescu», a spus actorul, pentru VP TV.

Citiţi şi: VIDEO Mircea Albulescu neagă zvonurile că s-ar retrage şi spune că va juca toată viaţa

Un cadou pentru Albulescu, de ziua lui Dan Tudor

Adrian Dochia, directorul Teatrului „Mircea Albulescu“ a spus că este o onoare pentru el şi se bucură că o idee care acum un an şi jumătate părea un vis, a devenit realitate. „Am pornit într-o acţiune nebunească să înfiinţăm un teatru şi se pare că acest lucru s-a întâmplat şi dacă vom fi perseverenţi, teatrul din Câmpina va câştiga tradiţie“.

În aceeaşi seară, regizorul Dan Tudor şi-a sărbătorit ziua de naştere. „Mi se pare minunat ca de ziua mea să-i fac cel mai frumos cadou profesorului meu, adică celui fără de care nu aş fi călcat niciodată pe scena unui teatru“.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.

18
/12
/14

Cel de-al cincilea concert pe care celebrul violonist André Rieu îl va susține la București este programat pentru sâmbătă, 6 iunie 2015, în Piața Constituției. Biletele sunt disponibile începând de astăzi, 18 decembrie, de la ora 18.00, în rețeaua Eventim și prin partenerii autorizați.

18
/12
/14

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte... ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

18
/12
/14

„Un ins colosal – abordează totul cu aceeaşi perfecţiune – în filosofie, muzică, artă dramatică”, așa îl descria pianista Cella Delavrancea, care l-a cunoscut pe I.L. Caragiale la Berlin. Pe de altă parte - un ins pasional, amorezat, cu ochii care-i fugeau după femei.

18
/12
/14

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 14 decembrie, la CinemaPRO, după 5 zile de festival, 3 proiecții sold out, 75 de filme și 4 evenimnete speciale experimentate și vizionate de peste 7000 de spectatori.

18
/12
/14

Trei documentare istorice care conservă o bucată vie a românilor vor încheia proiectul inițiat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart, “Baricada Culturală”. Documentarele cu temă comunistă semnate de Andrei Ujică și Sinisa Dragin vor fi difuzate în regim live streaming în zilele de 18, 22 și 23 decembrie, începând cu ora 22:00 pe radioromaniacultural.ro.

18
/12
/14

Un concert comemorativ, dedicat aniversării a 25 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989 va avea loc duminică, 21 decembrie, de la ora 18.00, la Sala mare a Ateneului Român. Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Horia Andreescu, va interpreta „Recviem“, de Wolfgang Amadeus Mozart.

18
/12
/14

Filmul "Ida", regizat de cineastul polonez Pawel Pawlikowski, a fost recompensat miercuri cu premiul LUX pe 2014, decernat de Parlamentul European în cadrul unei sesiuni extraordinare a forului european, organizată la Strasbourg.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Mă bucur că articolul despre „capcanele pleonasmelor” a suscitat interes. Pentru a lămuri câteva aspecte ale folosirii pleonasmelor, voi adăuga acum câteva precizări.

17
/12
/14

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a organizat ultima conferinţă de presă a anului 2014, dedicată celor mai noi producţii ale Secţiei Române a TNRS, în regia lui Radu Afrim. Cele două spectacole care se repetă intens de şase săptămâni, vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00: „Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.