GALERIE FOTO UNITER le mulţumeşte tuturor celor implicaţi în campania „Artiştii pentru artişti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-uniter-multumeste-tuturor-celor-implicati-in-campania-artistii-pentru-artisti/

Pentru UNITER, „Clipe de viaţă“ a fost o manifestare de o anvergură pe care şi-o doreşte şi pentru viitoarele ediţii ale acestui demers social foarte important atât pentru organizatori, cât şi pentru toţi beneficiarii ei.

Un articol de Andrada Văsii|26 aprilie 2013

Pentru UNITER, „Clipe de viaţă“ a fost o manifestare de o anvergură pe care și-o dorește şi pentru viitoarele ediţii ale acestui demers social foarte important atât pentru organizatori, cât şi pentru toţi beneficiarii ei.

Campania, ajunsă la cea de-a XII-a ediţie şi-a redefinit scopul, şi-a întărit existenţa, şi asta într-o perioadă de criză când teatrele s-au alăturat în număr mai mare şi când publicul iubitor de teatru a înţeles acest simbolic contract de solidaritate teatrală.

Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc

Rezultate

Suma de 77.300 lei strânsă din vânzarea de bilete va face obiectul analizei situaţiilor financiare şi medicale a Comisiei Sociale UNITER formată din Doctor Sandu Mihail Cociaşu, Ion Caramitru, Sanda Manu, Virginia Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Mugur Arvunescu, Emil Boroghină şi va fi virată artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă în mai multe tranşe pe parcursul acestui an. Prima sesiune va fi oferită cu ocazia Sărbătorilor de Paşte unui număr de 44 de artişti din Bucureşti şi ţară.

Actriţa Tania Popa

De asemenea, sărbătorile nu vin doar cu acest sprijin: Banca de alimente-Crucea Roşie prin sprijinul artistei Margareta Pâslaru urmează să ofere pachete alimentare artiştilor incluşi în programul Casa Artiştilor.

Actorul Marin Moraru

Participanți

14 teatre din Bucureşti s-au alăturat campaniei: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Masca,Teatrul Metropolis,Teatrul Mic, Teatrul ODEON, Teatrul „C.I. Nottara”, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrul Ţăndărică).

George Mihăiţă şi Ion Caramitru

În țară, alte şase teatre au organizat evenimente culturale: Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong Sibiu, Teatrul „Ariel” Târgu-Mureş, Teatrul pentru copii şi tineret „Merlin” Timişoara. Acestea au donat încasările din vânzarea de bilete către Fondul de Solidaritate Teatrală.

Maia Morgenstern

Sprijin online

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a avut în acest an şi o componentă online pe pagina de Facebook a UNITER (https://www.facebook.com/UNITERoficial) şi pe bloguri (desfăşurată în parteneriat cu agenţia Blogal Initiative): peste 900 de oameni au share-uit pe paginile lor de Facebook însemnele campaniei, aproape 70 de articole au menţionat pe bloguri teatrele care şi-au donat încasările din campanie într-un concurs naţional care a avut drept premiu afişul campaniei cu semnăturile tuturor actorilor care au participat la spectacolul „Clipe de viaţă”.

Foto credit: UNITER (Facebook)

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.