Gaudeamus 2014 – 750 de evenimente editoriale / Serie de autor „Gheorghe Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2014-750-de-evenimente-editoriale-serie-de-autor-gheorghe-craciun/

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale şi profesionale, un număr record în istoria târgului.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2014

Gaudeamus 2014 / Şi în acest an, Târgul Gaudeamus îşi va întâmpina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale şi profesionale – aproape 750, număr record în istoria târgului – propuse de organizator, invitaţi speciali şi de cei peste 300 de expozanţi, notează Mediafax.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2014, a cărui deschidere oficială va avea loc pe 19 noiembrie, de la ora 12.00, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Invitatul de onoare al ediţiei 2014 este Federaţia Rusă. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate în incinta târgului şi în alte spaţii din Bucureşti. De asemenea, 17 oaspeţi din Rusia – scriitori, critici literari, editori, jurnalişti şi muzicieni, nume bine cunoscute în peisajul cultural contemporan rusesc – vor susţine lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri şi momente artistice.

Invitatul de onoare al Târgului Internaţional Gaudeamus din 2013 a fost grupul ţărilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui, totodată, şi suportul pentru tombola Gaudeamus.

Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesionişti din domeniile editorial – educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate au acces gratuit la Târgul Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din România, Gaudeamus are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa

Gheorghe Craciun

Gheorghe Craciun

publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

„Gaudeamus 2014 – Serie de autor „Gheorghe Crăciun

 

În cadrul Târgului, pe 22 noiembrie, de la ora 12.30, la standul editurilor Polirom şi Cartea Românească, va fi lansat un nou proiect editorial dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. Este vorba despre seria de autor „Gheorghe Crăciun”, care va debuta cu două titluri – „Acte originale/ Copii legalizate (variaţiuni pe o temă în contralumină)” şi „Mecanica fluidului”, se arată pe site-ul polirom.ro.

Copertele celor două volume cu care debutează seria sunt ilustrate cu desenele originale ale autorului.

Acestor două titluri li se vor adăuga romanele „Compunere cu paralele inegale”, „Frumoasa fără corp” şi „Pupa russa”, o ediţie revizuită a volumelor de publicistică „Cu garda deschisă” şi „Reducerea la scară”, cărţile de eseuri deja publicate „În căutarea referinţei” şi „Teatru de operaţiuni”, precum şi alte lucrări inedite – „Lentila sferică”, „Operaţii pe cărţi deschise”, „Mono-stereo”.

Foto: Gaudeamus 2014 – gaudeamus.ro

29
/05
/18

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.

28
/05
/18

Constelația celor șapte stele a dat, din Antichitate până în Renaștere, numele mai multor grupări literare. În Franța secolului al XVI-lea, tot atâția poeți, șapte, s-au strâns în jurul lui Ronsard, „acest poet prea falnic din culmea-i prăvălit”, cum îl numește Boileau.

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”