Genius, filmul despre editorul care i-a descoperit pe Hemingway și Fitzgerald, a avut premiera la Berlin
https://www.ziarulmetropolis.ro/genius-filmul-despre-editorul-care-i-a-descoperit-pe-hemingway-si-fitzgerald-a-avut-premiera-la-berlin/

„Genius”, primul film al regizorului de teatru britanic Michael Grandage, prezintă povestea editorului american Max Perkins, descoperitorul scriitorilor Ernest Hemingway, Francis Scott Fitzgerald şi Thomas Wolfe în anii 1920-1930. Din distribuía filmului fac parte Colin Firth, Jude Law, Guy Pearce, Dominic West şi Nicole Kidman.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2016

În „Genius”, prezentat marți în competiția de la Berlinală, actorul britanic Colin Firth, laureat al unui Oscar pentru rolul din „Discursul regelui”, îl interpretează pe editorul american al scriitorilor Thomas Wolfe și Ernest Hemingway.

Filmul se concentrează îndeosebi pe relația dintre discretul Max Perkins și exuberantul Thomas Wolfe, autor al romanelor fluviu „Look Homeward, Angel (1929) și „Of Time and the River (1935), care au influențat o întreagă generație de scriitori americani, printre care Jack Kerouac. „Una dintre cele mai mari provocări a fost să recreăm viteza de gândire din conversațiile celor doi”, a spus Jude Law la o conferință de presă.

Gala de decernare a premiilor Festivalului de la Berlin va avea loc, sâmbătă, 20 februarie.

Foto: Genius – cinemagia

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.