Geo Saizescu, „un om frumos“ pentru Horaţiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/geo-saizescu-un-om-frumos-pentru-horatiu-malaele/

Actorul Horaţiu Mălăele a declarat, marţi, pentru Mediafax, că regizorul Geo Saizescu – care a murit la vârsta de 80 de ani – a fost un „om frumos”, adăugând că „plecarea” acestuia „face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea”.

Un articol de |24 septembrie 2013

Actorul Horaţiu Mălăele a declarat, marţi, pentru Mediafax, că regizorul Geo Saizescu – care a murit la vârsta de 80 de ani – a fost un „om frumos”, adăugând că „plecarea” acestuia „face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea”.

„Plecarea lui Geo (Saizescu, n.r) face ca umorul românesc să-şi şteargă o lacrimă grea. Drum luminat, frumos om”, a declarat Horaţiu Mălăele.

Regizorul Geo Saizescu a murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

geo saizescu

Geo Saizescu s-a stins din viaţă luni, din cauza unei boli la plămâni.

Saizescu a regizat mai multe lungmetraje considerate antologice pentru istoria filmului de comedie românesc, printre care „Astă seară dansăm în familie”, „Păcală” şi „Secretul lui Bachus”.

Citiţi şi: Geo Saizescu a murit la vârsta de 80 de ani

La unele dintre filmele sale, Geo Saizescu a fost şi scenarist, şi actor. A colaborat cu unii dintre cei mai populari actori români, ca Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu şi Horaţiu Mălăele.

Cele mai recente pelicule ale sale sunt “Iubire elenă” (2010) şi “A doua şansă” (2011).

Foto: sus – Digi 24, jos – Ring

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.