George Banu și Secolul 21
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-banu-si-secolul-21/

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2020

Invitați, alături de cunoscutul om de teatru George Banu, vor fi Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Marina Constantinescu, critic și eseist, Mihai Măniuțiu, directorul Teatrului Național Cluj-Napoca, și Gabor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Discuția va fi moderată de Sever Voinescu, redactor-șef al revistei „Dilema veche”. Organizatori sunt Alina Ledeanu, director al revistei SECOLUL 21 și Sofia Oprescu, redactor-șef al revistei SECOLUL 21.

Prieteni, români sau francezi, vechi sau noi, oameni de teatru, din lumea literaturii sau a artelor plastice își mărturisesc în aceste două numere ale revistei SECOLUL 21 gândurile și sentimentele despre relația de complicitate pe care o au cu George Banu. Au scris texte sau au oferit cadouri, poeme sau povestiri, imagini, desene… trasând astfel cercul prieteniei.

Cu această ocazie, revista SECOLUL 21 și Institutul Francez din România organizează o masă rotundă dedicată artei și prieteniei, moderată de Sever Voinescu, redactor-șef al revistei Dilema veche. Discuția se va concentra pe modul în care arta și prietenia interacționează, se îmbogățesc una pe cealaltă și, astfel, se desăvârșesc reciproc. De la prietenii comune la grupuri de prieteni, va fi dezbătut caracterul fecund al acestor legături emoționale.

22
/07
/13

Cei mai cunoscuţi scriitori români contemporani, printre care Andrei Codrescu, Dan Lungu şi Ştefan Agopian, vorbesc despre literatura ca mijloc de supravieţuire şi ca sursă de fericire, în cartea „Ce-a vrut să spună autorul“.