George Clooney s-a căsătorit cu avocata Amal Alamuddin, la Veneţia – „nunta anului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-clooney-s-a-casatorit-cu-avocata-amal-alamuddin-la-venetia-nunta-anului/

Actorul american George Clooney, unul dintre cei mai faimoşi burlaci din lume, şi avocata britanică Amal Alamuddin s-au căsătorit într-o ceremonie organizată sâmbătă seară, la Veneţia, evenimentul fiind catalogat de presa internaţională drept „nunta anului”.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

„George Clooney şi Amal Alamuddin s-au căsătorit sâmbătă, 27 septembrie, într-o ceremonie privată în Veneţia, Italia”, a declarat agentul actorului, conform The Hollywood Reporter. Ceremonia a avut loc la Hotelul Aman din apropierea faimosului Canal Grande şi a fost confirmată oficial de agentul lui George Clooney, notează Mediafax.

Potrivit bbc.com, zeci de vedete au fost văzute sâmbătă pe canalele oraşului italian, fiind invitate la nunta lui George Clooney, în vârstă de 53 de ani, cu Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani.

Printre vedetele apropiate cineastului american, care au ajuns la Veneţia începând de vineri, se numără top modelul Cindy Crawford şi soţul ei, Rande Gerber, cel care a îndeplinit şi rolul de cavaler de onoare al lui Clooney, actorul Matt Damon şi soţia lui, Luciana Barroso, actorul Bill Murray, vocalistul trupei U2, Bono, actriţa Ellen Barkin, care a jucat alături de Clooney în pelicula „Ocean’s Thirteen – Acum sunt 13”, şi Anna Wintour, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue.

Ambarcaţiunea cu care George Clooney se îndrepta, sâmbătă, spre Hotelul Aman, unde urma să aibă loc nunta, a fost blocată pentru mai multe minute, pe Canal Grande, de trecerea mai multor vase de mari dimensiuni.

Această întârziere a permis zecilor de bărci cu fotografi să-l ajungă din urmă pe actorul american, considerat „cel mai dorit burlac al planetei”. O barcă a Poliţiei veneţiene a încercat în zadar să ţină paparazzi la distanţă.

Amal Alamuddin a fost văzută în public ultima dată vineri, pe Canal Grande, alături de George Clooney.

S-au logoodit în aprilie

Avocata britanică de origine libaneză şi cineastul american s-au logodit în aprilie. Alamuddin l-a întâlnit pe Clooney prin intermediul activităţii ei profesionale. Aceasta este prima căsătorie pentru Amal Alamuddin, în timp ce George Clooney a mai fost căsătorit cu actriţa Talia Balsam, în perioada 1989 şi 1993.

Clooney a mai avut relaţii pasagere cu top-modelul britanic Lisa Snowdon, cu actriţa italiană Elisabetta Canalis şi cu actriţa din serialul „Salvamarii/ Baywatch” Krista Allen. George Clooney

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial, George Clooney a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din „Syriana”, şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei „Argo”. Pe lângă implicarea majoră în industria cinematografică, Clooney s-a dedicat şi unor cauze umanitare, cum este războiul civil din Darfur, Sudan.

Avocata Amal Alamuddin, specializată în drepturile omului, i-a avut printre clienţi pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, şi pe fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko.

Alegerea Veneţiei ca loc de desfăşurare a ceremoniei nupţiale nu este o supriză, George Clooney fiind un vizitator obişnuit al oraşului lagună, datorită festivalului de film organizat la Veneţia. Actorul deţine şi o vilă pe malul lacului Como, la nord de la Milano.

În ciuda perioadei destul de lungi în care s-a tot vorbit despre eveniment, interesul publicului pentru căsătoria lui Clooney a fost foarte vizibilă pe reţelele de socializare online.

„George Clooney s-a însurat. Bărbaţii heterosexuali ai planetei răsuflă uşuraţi. Restul lumii este în doliu”, a glumit un utilizator al platformei Twitter, potrivit bbc.com.

Foto: George Clooney şi Amal Alamuddin – cinemagia, facebook

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

06
/10
/14

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

05
/10
/14

La numai 27 de ani, Alexandru Pamfile, regizor de teatru, a plecat la Strasbourg pentru a lucra în sistemul independent de acolo. Ce înseamnă să lucrezi cu actori francezi în propria ta companie de teatru, aflăm de la tânărul regizor, care își amintește de profesorii săi de la UNATC, de prietenia cu Leta Popescu și de faptul că la început dorea să se facă preot. 

04
/10
/14

Pe 13 Octombrie la ora 20.00, Teatrul În Culise vă așteaptă în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) să vizionați în premieră un spectacol australian de teatru-dans: WALK IN BEAUTY. Regizat de Geoffrey Sykes, acest performance ”experimental” vă promite un mix interesant între dans, poezie, imagine și muzică.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Un roman tulburător, în care sînt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocenţa, înstrăinarea, confruntarea mentalităţilor, relaţiile de cuplu sau reconfigurarea identităţii. Un nou roman de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, a apărut în această săptămînă în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.