Ghici cine vine la Impro?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghici-cine-vine-la-impro/

La Teatrul Naţional din Bucureşti începe astăzi a treia ediţie a Festivalului Naţional de Improvizaţie. Până duminică, 27 septembrie, la Sala Media spectatorii pot intra în atmosfera teatrului de improvizaţie prin 15 spectacole originale.

Un articol de Liliana Matei|24 septembrie 2015

70 de actori vor juca pentru prima oară în fața publicului spectacolul lor de vis. Dintre spectacolele adunate în jurul conceptului de „ Dream Project”, primul ales, pentru deschiderea festivalului, astăzi, de la ora 19.00, este „Improcabaret” – un show muzical realizat de singura trupă de improvizație exclusiv feminină din România.

Vineri, de la ora 20:15, puteți descoperi misterele unei crime în care autorul este încă în libertate. “Mistere Urbane” este un spectacol în care martorii, criminalul, motivul şi arma crimei sunt piesele de puzzle, iar totul este improvizat de către actorii trupei Urban Impro.

Sâmbătă va urca pe scena Teatrului Național București unica trupă din afara capitalei. IDIOT e singurul și cel mai bun trup de improvizație teatrală din Iași iar cei cinci actori pot fi văzuți începând cu ora 19:00.

În utlima zi de festival, înainte de spectacolul de închidere în care 5 invitați străini vor juca un spectacol în limba engleză, într-o formulă originală, de la ora 19:00 publicul va lua parte la un spectacol de gală – o decernare de premii improvizate, în care publicul joacă rolul Academiei de Film. “And the winner is..” este spectacolul jucat de cei patru improvizatori ai trupei Obligo., de la ora 19:00.

Pe lângă spectacole, atât publicul cât și improvizatorii pot participa și la workshopurile acestei ediții, susținute de șase invitați speciali sosiți din SUA, Israel Iralnda, Belgia. Actori precum Maria Dinulescu, Andreea Bibiri, Vlad Logigan, Alex Conovaru, Nicoleta Lefter, Victoria Dicu, Geo Remeș s-au alăturat întalnirilor din cadrul Festivalului Național de Improvizație.

Pe lângă spectacole, workshopuri și discuții deschise, cei curioși în ale improvizației sunt invitați la o lansare de carte mai neobișnuită, “O cărticică haioasă despre improvizație” va fi lansată prin prezența virtuală a autoarei Jill Bernard în cadrul festivalului și în librăriile din România. Lansarea va avea loc duminică, de la ora 17:00, la TNB, iar intrarea la eveniment este gratuită.

INFO

Programul integral al celei de-a treia ediții IMPRO poate fi accesat aici: http://improfest.ro/program/

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

03
/04
/16

Regizorul Alexandru Darie a fost invitatul lunii martie la „Întâlnirile Yorick”, eveniment care s-a desfășurat la Ceainăria Cărturești, unde a susținut o conferință pornind de la întrebarea „Mai avem nevoie de teatrul de artă?”. Alexandru Darie a vorbit, de asemenea, despre teatrul independent și teatrul de consum în lumea noastră.

03
/04
/16

Teatrul Național „Radu Stanca” anunță punerea în vânzare a primului set de bilete pentru a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se va desfășura în perioada 10 - 19 iunie 2016. Au fost puse în vânzare peste 8.000 de bilete, valabile pentru 35 de reprezentații programate în săli, din totalul de 131 de evenimente la care se percepe bilet.  

02
/04
/16

Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, însoțit de această dată de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul LA VIDA LOCA, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Îi puteți auzi pe 17 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Odeon - Sala Majestic.

02
/04
/16

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie 2016, cea de-a treia ediție a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri.

02
/04
/16

„Chestiunea orientală” a însemnat un concept istoric vehiculat cu ardoare din sec. XVIII până la războiul din 1877-1878. Era vorba de disputele dintre marile puteri pentru dominarea drumului spre Orientul Apropiat. Ele au generat războaiele austro-ruso-turce, desfăşurate mai toate şi pe pământ românesc.

01
/04
/16

Week-end-ul acesta, pe 2 și 3 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România deschide porțile ediției numărul 5. Tărâmul magic ales în acest an pentru a fi transformat, timp de două zile, în capitala iubitorilor de SF și Fantasy este Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piața Spaniei).

01
/04
/16

The Hollywood Vampires, grupul care a făcut senzaţie la Premiile Grammy 2016, format din actorul Johnny Depp, rockerul Alice Cooper şi chitaristul trupei Aerosmith, Joe Perry, va cânta, în premieră în România, pe 6 iunie.

01
/04
/16

În România, o țară cu 20 de milioane de locuitori, nu s-a produs niciun film pentru copii în ultimii 25 de ani. CINEMATOUR KIDS prima caravană de filme pentru copii din România, a ajuns în localităţile fără cinematograf şi în centrele de copii instituţionalizați, adunând peste 3250 de spectatori. Ediţia a II-a se va derula pe parcursul lunii aprilie 2016 şi este susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei.

01
/04
/16

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, cea mai nouă comedie romantică românească, are premiera astăzi în cinematografele din toată țara. Aseară, la CinemaPro, a avut loc premiera de gală. Au fost prezenți membrii echipei de producție, actorii, regizorul și producătorii filmului, alături de vedete din show biz, muzică și televiziune. Printre ei: Adela Popescu, Liana Stanciu și Mihai Georgescu, Viorel Lis (care are o apariție inedită în film), Toni Grecu, Horia Brenciu, Nicoleta Hâncu, George Piştereanu sau Virgil Ianţu.

01
/04
/16

Târgul de artă modernă și contemporană "Art Paris Art Fair", contrapondere de primăvară pentru uriașul târg internațional de artă contemporană FIAC desfășurat toamna la Paris, și-a deschis porțile la Grand Palais. La evenimentul care se desfăşoară între 31 martie și 3 aprilie și-au dat întâlnire 143 de galerii din 22 de țări

01
/04
/16

Trei sferturi de veac şi-a închinat viaţa în slujba cântecului şi, mai ales, a romanţei, despre care spunea că este cea mai sinceră, cea mai pătimaşă expresie a unei epoci şi a societăţii. Cântecele lui de inimă albastră au făcut duminici de vis din toate zilele săptămânii. Gică Petrescu s-a născut pe 2 aprilie 1915 si s-a stins din viață pe 18 iunie 2006.

01
/04
/16

Fără să fiu în contra avangardei, ba chiar dimpotrivă, nu obişnuiesc să scriu despre spectacole de teatru care îşi propun să fie doar angajate, sociale, în spectacolele care propovăduiesc teatrul-forum şi alte manifeste. Mă priveşte.

01
/04
/16

Într-o zi de 1 aprilie se stingea din viaţă actorul Mihai Mereuţă. Tot într-o zi de 1 aprilie se înfiinţa Opera Română din București, dar şi Societatea Literară Română, care va deveni ulterior Societatea Academică Română, iar apoi Academia Română.

31
/03
/16

Trei regizori importanţi ai Noului Cinema Românesc – Radu Jude, Marian Crişan şi Adrian Sitaru. Trei scurtmetraje ultrapremiate care mizează pe stimularea emoţională a spectatorului – „Lampa cu căciulă” (2006), „Megatron”(2008) şi „Excursie” (2014), relansate pe platforma Cinepub. O temă universală comună: relaţia complicată copil – părinte. 

31
/03
/16

Luni, 4 aprilie 2016, Academia Română împlineşte 150 de ani de activitate. Fondată în 1866, iniţial sub numele de Societatea Literară Română, apoi de Societatea Academică Română, instituţia definită drept cel mai înalt for românesc de cultură şi ştiinţă, primeşte, în 1879, titulatura Academia Română.