Gigi Căciuleanu – Omul Dans
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-omul-dans/

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni – română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2018

Eroul cărții, Gigi Căciuleanu, este un artist care, în copilărie, trăieşte trauma „dosarelor politice”, cunoaşte apoi drama exilului „când era singur, un anonim cu o valiză în mână”, dar şi consacrarea şi preţuirea naţională şi internaţională.

Un talent uriaş cu sclipiri geniale, o imensă fantezie, un foarte mare dansator, genial coregraf român, internaţional cunoscut şi recunoscut – sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Pliseţkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleşit, Gigi Căciuleanu întrebat cine este, răspunde simplu: Je suis quelqu’un qui danse.” – Ludmila Patlanjoglu

Protagonist şi creator al unor capodopere scenice, conducător de companii reputate, pedagog cu vocaţie, Gigi Căciuleanu este o voce originală şi profundă a dansului contemporan.

„Mărturii, gânduri, confesiuni, poeme, desene dezvăluie o faţă tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi graţie ca pe scenă, compunând un chip cioplit din frânturi de viaţă, din frânturi de corp, din zdrenţe de vis, din picături de hău.”, mai spune autorul volumului, Ludmila Patlanjoglu.GIGI CᾸCIULEANU

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans” are parte de lansări în serie pe scene prestigioase, la manifestări teatrale de elită: Festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti FEST-FDR Timişoara (9 mai), Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia (12-13 mai), Teatrul Naţional Târgu-Mureş (14 mai), REFLEX 4 – Festivalul Internaţional de Teatru Sfântu Gheorghe (15 mai), Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti – sala Media (17 mai), Festivalul Internaţional de Film Transilvania TIFF Cluj-Napoca (29 mai), Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu (10 iunie), Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova (22 septembrie), Opera Naţională Română Iaşi (6 octombrie), Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls – Teatrul Ţăndărică (21 noiembrie).

Pentru acest eveniment, Gigi Căciuleanu a realizat recitalul extraordinar „Text Shop”, un one-man show ce propune o formă originală de contact direct cu publicul.

Maratonul lansărilor va continua în toamnă, peste hotare.

Albumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans” a fost editat cu sprijinul JTI şi al Fundaţiei Art Production.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.