Gigi Căciuleanu și joaca de-a Emoji la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-si-joaca-de-a-emoji-la-teatrul-excelsior/

Teatrul Excelsior prezintă cea mai nouă premieră – #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului Excelsior.

Un articol de Petre Ivan|9 decembrie 2016

Gigi Căciuleanu și joaca de-a Emoji la Teatrul Excelsior. Ce au în comun teatrul coregrafic și limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stări, acțiuni, emoții) transpunându-le în imagini sugestive și expresive, recodificând și concentrând emoțiile în imagini stilizate.

Într-o lume dominată tot mai mult de emoticoane și instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Căciuleanu a creat un spectacol în care îmbină în mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dans-actorilor) cu vizuala şi strania lume bi-dimensională a acestor metafore numite Emoji.

S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! Şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare literară a cuvintelor? Iar cărţile (sau, mai bine zis, ecranele noastre) să înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme părând naive, dar cu atât mai codificate și cu multiple semnificaţii, cu cât mai sofisticate, cu atât mai ascunse. Ajunge-vom oare, mai curând decât bănuim, să nu mai comunicăm decât prin acest fel de imagini, să scriem numai prin semne și să uităm până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei? În viitorul apropiat să se închidă oare bucla înspre îndepărtata antichitate și să nu mai comunicăm decât prin hieroglife, aidoma celor de pe pereţii din piramidele foarte anticulului Egipt? Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm? (Gigi Căciuleanu)

Dans-actorii spectacolului sunt Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea. Din echipă fac parte Lelia Marcu-Vladu (asistentă coregrafie), Les Ateliers Nomad (scenografie video și animație), Pro-DJ Event (coloana sonoră), Corina Boboc (costume), Cristian Petru Șimon și Andrei Ștefan Florea (light design), Petru Roșu (consultant).

Spectacolul este o producție a Teatrului Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.

Primele reprezentații pentru public vor avea loc pe datele 12 și 16 decembrie, iar biletele se pot achiziționa atât online, cât și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior.

Foto: Gigi Căciuleanu , Emoji , Teatrul Excelsior – excelsior.ro

Citiţi şi:
05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.