Hainele cele noi ale Printului vor străluci la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/hainele-cele-noi-ale-printului-vor-straluci-la-teatrul-excelsior/

Hainele cele noi ale printului, o premieră pregătită special pentru publicul care adoră poveştile, se va juca la Teatrul Excelsior.

Un articol de Andrada Văsii|14 octombrie 2013

Hainele cele noi ale Printului, o premieră pregătită special pentru publicul care adoră poveștile, se va juca la Teatrul Excelsior. Spectacolul reprezintă o incursiune inedită în universul lui H.C.Andersen.

Premiera oficială va avea loc  în seara de 15 octombrie, iar prima avanpremieră a avut loc duminică, 13 octombrie, de la ora 11.00. Spectacolul se va juca şi astăzi de la ora 19.00, tot în avanpremieră.

Tânăra regizoare Ilinca Stihi (câștigătoare a Premiului Uniter în 2012, multipremiată în străinătate pentru producțiile sale radiofonice și cunoscută pentru montările „Closer”, la Teatrul Mic, „Brand”, un proiect original montat la Biserica Lutherană din București sau „eMeS”, la Teatrul Maria Filotti din Brăila) a pornit într-o aventură spectaculoasă prin lumea genialului danez, mixând două dintre cele mai cunoscute povești ale sale:  „Hainele noi ale Împăratului“ şi „Porcarul şi Prințesa“.

Hainele cele noi ale Printului îmbracă scena de la Excelsior

Un spectacol plin de muzică, umor,  ritm, culoare, efecte speciale, replici sclipitoare, aşa poate fi caracterizat Hainele cele noi ale Printului. Ilinca Stihi este la a doua colaborare cu Teatrul Excelsior, după spectacolul de succes Zâna Zorilor, care a fost invitat la începutul acestei luni la Festivalul Internațional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Citiţi şi: Sezonul Copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior

Alături de Ilinca Stihi, au intrat în ținutul magic al copilăriei, scenografa Luana Drăgoescu, coregrafa Andreea Duţă, compozitorul George Marcu, light-designerul Cristian  Niculescu şi sound-designerul Mihnea Chelariu.

Hainele cele noi ale Printului

Alexandra Velniciuc şi Raluca Botez  în spectacolul Hainele cele noi ale Printului

Distribuţia este impresionantă, cu actori plini de pasiune şi de entuziasm: Alexandra Velniciuc, în rolul Prințesei Deea, care joacă pentru prima oară  pe scena Teatrului Excelsior, Raluca Botez, în rolul grațioasei Panseluța, Silvana Ionescu, în rolul Zânei Toamnei, Dan Clucinschi, în rolul lui Mugurel, Robert Radoveneanu, în rolul Prințului Crin.

Un cuplu extrem de simpatic, care o să vă stârnească hohote de râs, este cel al Danielei Ioniță Marcu, în rolul Cioarei și al lui Ciprian Cojenel, în rolul Ariciului. Nu puteau lipsi din spectacol: Albinuța, interpretată de Cosmina Dobrotă, Libelula, interpretată de Iulia Diana Samson și rotofeiul Bondar, interpretat de Marian Rădulescu.

Foto credit: Maria Ştefănescu – Hainele cele noi ale Printului

06
/05
/17

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Trupa de Marionete Arad organizează, în perioada 16-20 mai 2017, cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație. Directorul artistic este Christian Caimacan.

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.

05
/05
/17

Sub titlul L’Om GiGi: Linii Trasee Semne Sensuri, Teatrul Național “I.L. Caragiale” București îi invită pe iubitorii teatrului într-o incursiune în laboratorul de creație al artistului de talie internațională Gigi Căciuleanu, la aniversarea a 70 de ani.

04
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film românesc ajuns în cinematografe, „Vara s-a sfârșit”, al treilea lungmetraj al lui Radu Potcoavă, are premise bune și o primă parte destul de reușită. Însă își pierde energia pe parcurs.

04
/05
/17

„Încă nu m-am îndepărtat de concluzia asta, că cinema-ul este inutil. Pe de altă parte, îl îmbrăţişez nemăsurat”, spune regizorul Gabriel Achim, al cărui debut, „Visul lui Adalbert” (2011), este acum disponibil pe platforma Cinepub. Noul său film, „Ultima zi”, va rula din 12 mai în cinematografe.

04
/05
/17

Un interviu neconvențional cu ziaristul (colaborator al Ziarului Metropolis) și scriitorul Andrei Crăciun, despre cea mai recentă dintre cărțile sale – „Aleea Zorilor” (publicată la Editura Polirom), care este o carte despre copilărie, scrisă într-o singură frază.

04
/05
/17

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017. Dacă România, reprezentată de Ilinca Băcilă şi Alex Florea cu piesa ”Yodel It!”, este abia a 8-a favorită a competiției, cu o cotă de 25.00, Italia (cotată cu 1,65) și Bulgaria (9.00) sunt favoritele caselor de pariuri. De menționat că reprezentantul Bulgariei s-a născut la Moscova și abia a împlinit 17 ani!

03
/05
/17

Șerban Tomșa, unul dintre scriitorii foarte dragi nouă, și-a lansat de curând cel mai recent volum – „SUPRAVEGHETORUL și alte povestiri”, din care vă vom prezenta (prin amabilitatea autorului), pe parcursul acestei luni, câteva fragmente din savuroasele povestiri care-l întregesc.

03
/05
/17

Rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, legendarul Alain Delon vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie).

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

03
/05
/17

Ediția a doua a Câmpulung Film Fest, festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 25-27 august. Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv și alternativ, filme provenite din două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei.