Hamlet, cu Tudor Aaron Istodor şi… Maia Morgenstern
https://www.ziarulmetropolis.ro/hamlet-cu-tudor-aaron-istodor-si-maia-morgenstern/

Pe 3, 4 şi 10 februarie bucureştenii vor avea parte de o nouă provocare în peisajul teatral autohton. Hamlet, după William Shakespeare, în regia lui Marcel Ţop, aduce pe scenă o distribuţie de zile mari: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi şi Laura Cosoi.

Un articol de Petre Ivan|23 ianuarie 2014

Pe 3, 4 şi 10 februarie bucureştenii vor avea parte de o nouă provocare în peisajul teatral autohton. Hamlet, după William Shakespeare, în regia lui Marcel Ţop, aduce pe scenă o distribuţie de zile mari: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi şi Laura Cosoi.

Din distribuţie mai fac parte: Dorin Andone, Viorel Păunescu, Cristina Mihăilescu, Mihai Stănescu, Smaranda Caragea, Alexandra Murăruş şi Andrei Runcanu, iar costumele sunt realizate de Adina Buzatu şi Răzvan Ciobanu.

Marcel Ţop este regizorul şaman, cum se autointitulează, care a definit scena românească de underground din zilele noastre prin spectacolul Deformaţii, aşa cum spune criticul de teatru, Cristina Modreanu.

Hamlet

Marcel Ţop este “un nume care contează în teatrul tânăr românesc, în primul rând prin talent, apoi prin diversitatea mijloacelor şi a temelor abordate.

Când şocant şi virulent, ca în „Natural Born Fuckers”, „G.O.D.” sau „Edmond”, când languros, decadent şi voluptuos, ca în „Valmont”, când cinic, ironic şi baroc, ca în „Deformaţii”, Marcel Ţop nu se repetă niciodată.”, după cum spune Cristina Rusiecki.

Hamlet este în viziunea lui Marcel Ţop, un om la fel ca noi toţi, într-o lume condusă de minciună, ticăloşie şi escrocherie, el nefiind nici mincinos, nici ticălos şi nici escroc.

Hamlet e pătimaş, are sânge fierbinte de OM. Povestea lui Hamlet este povestea noastră.

Hamlet

“Dragul meu Horatio, rămăi în viaţă, şi spune-le oamenilor povestea mea… restul e tăcere.”

Spectacolul are loc pe 3, 4 şi 10 februarie, la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu, de la orele 20.00.

Foto cu Hamlet , Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi si Alexandra Murarus – Tiberiu Dinescu, Cristian Oprescu, Cristina Tinta

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

15
/02
/17

“Fac multă comedie – în proporţie de 75-80%, dar o fac cumva împotriva firii mele. Eu sunt un tip romantic, melancolic, reflexiv, am exaltări doar pe scenă.” – George Ivașcu. În copilărie a jucat fotbal pe maidan, în cartierul Militari. A stat în poartă şi a apărat până şi-a rupt mâna. Mai târziu, şi-a apărat visurile, jucând nu între blocuri, ci pe marea scenă a Teatrului Naţional din Bucureşti. Apoi a construit un teatru, Teatrul Metropolis. George Ivașcu, actorul și directorul Teatrului Metropolis, împlinește astăzi 49 de ani.

15
/02
/17

Concertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

15
/02
/17

Teatrul Apollo111 și Asociația SUB25 anunță lansarea proiectului SATELIT, dedicat regizorilor români tineri. Acești sunt invitați să înscrie în concurs proiecte de teatru după texte scrise de autori români contemporani. Membrii echipei artistice (regizor, scenograf, coregraf, compozitor etc; actorii nu sunt incluși) trebuie să aibă sub 35 de ani. Două proiecte câștigătoare vor fi produse și montate pe scena teatrului Apollo111.

15
/02
/17

Joacă la Teatrul Excelsior în #EmojiPlay, un spectacol admirabil semnat Gigi Căciuleanu. Adrian Nour – talentat actor, dansator, cântăreț – vorbește despre spectacol, despre creatorul acestuia, despre emoticoane – „colegi” de scenă… Vă îndemnăm să vedeți această creație în 16 februarie – de la ora 19:00. Cu dragoste de teatru în luna în care e sărbătorită dragostea!

15
/02
/17

De peste 25 de ani nu mai stau la cozi. Prefer să pierd trenul, dar coadă nu servesc. Am trăit într-o vreme când nu puteai să cumperi o pâine fără să stai o oră la coadă, așa că…

15
/02
/17

Într-o zi de 15 februarie se năşteau regizorul Alexandru Bocăneţ, criticul Titu Maiorescu şi astronomul renascentist Galileo Galilei. Tot pe 15 februarie (1990) lua înfiinţă Uniunea Teatrelor din România (UNITER), avându-l ca preşedinte pe actorul Ion Caramitru.

14
/02
/17

Compania de Librării București (CLB), cel mai vechi lanț de librării din România, a realizat bilațul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanț de librării care este prezent cu spații comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situației consumului de carte pentru întregul București.

14
/02
/17

Miercuri, 15 februarie, de la ora 19.00, Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii „Ce se întâmplă în iubire”, un nou bestseller al celebrului scriitor britanic Alain de Botton, publicat în colecţia Raftul Denisei.

14
/02
/17

Pe 17 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier din Matei Voievod 75-77 se joacă ''Medeea'', un spectacol scris și regizat de Andreea Iacomiță. Este cea mai nouă producție a Laboratorului de creație inițiat de Iaco și echipa sa de tineri actori. Vă invităm să o descoperiți pe Andreea Iacomiță în interviul următor.

14
/02
/17

MEMORIA CULTURALĂ „Sînt actor, deci liber de a fi oricînd adolescent“, mărturisea Grigore Vasiliu Birlic, într-o scrisoare adresată teatrului şi publicului. „Cei trei pereţi între care ne mişcăm sînt din carton vopsit, dar simbolizează adevărul, binele şi frumosul. Iar voi — onorat şi iubit public — consideraţi-vă invitaţi la cel mai nobil banchet: totul s-a făcut pentru voi, prin voi“. Ziarul Metropolis vă prezintă un text emoţionant, publicat de marele actor, acum 60 de ani, în revista Teatrul.