Hans Zimmer a dus intro-ul audio de la Netflix la un alt nivel, într-o versiune pentru cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/hans-zimmer-a-dus-intro-ul-audio-de-la-netflix-la-un-alt-nivel-intr-o-versiune-pentru-cinema/

Hanz Zimmer, compozitorul multipremiat cu Oscar, cunoscut pentru coloanele sonore ale unor filme precum „Gladiatorul“ sau „Interstellar“, a fost angajat de Netflix să extindă celebrul intro al platformei, într-o versiune pentru cinema. Ce a creat Zimmer s-a viralizat instantaneu pe reţelele sociale.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2020

„Ta-dam“ – este sunetul pe care îl aud în fiecare zi zeci de milioane de cinefili din întreaga lume atunci când se conectează pe Netflix să vadă cele mai noi filme. Oriunde ai auzi acest sunet îți dai seama că este vorba despre Netflix. Dar pentru că intro-ul era de doar două secunde, și nu putea fi preluat pentru filmele Netflix proiectate în cinema, cei de la platforma de streaming au apelat la legendarul Hanz Zimmer, încercând să obțină o versiune mai complexă, mai intensă, dar care să păstreze nota originală a intro-ului inițial.

Hanz Zimmer a venit cu asta:

Foto

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.